

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα πως θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου, ζητώντας τη λαϊκή εντολή να ηγηθεί της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στην ευρωζώνη εν μέσω των επιπτώσεων από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και της πανδημίας Covid-19.
Ο Μακρόν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του σε επιστολή που δημοσιεύτηκε στον γαλλικό Τύπο.
Εάν τα καταφέρει, θα γίνει ο πρώτος Γάλλος πρόεδρος εδώ και δύο δεκαετίες που εξασφαλίζει την επανεκλογή του.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinionway/Kea Partners για την εφημερίδα Les Echos και το Radio Classique, ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 56% των ψήφων κατά την ψηφοφορία του δεύτερου γύρου απέναντι στην Μαρίν Λεπέν.
Κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο Εμανουέλ Μακρόν πιστώνεται με το 27% των ψήφων και ακολουθεί η Μαρίν Λεπέν με 18%, η Βαλερί Πεκρές με 14%, ο Ερίκ Ζεμούρ με 12%.
Σχετικά Νέα
Γάζα: Το Ισραήλ θα αναλάβει τον έλεγχο «ολόκληρου» του παλαιστινιακού θύλακα
Το Ισραήλ θα αναλάβει τον έλεγχο «ολόκληρης της περιοχής» της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε.
Ισπανία: Μπλοκάρισε περισσότερες από 65.000 καταχωρίσεις στο Airbnb
Το υπουργείο Προστασίας των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών της Ισπανίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι διέταξε.
Νεπάλ: Δύο ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους στην τέταρτη υψηλότερη κορυφή στον κόσμο, το Λότσε των Ιμαλαΐων
Δύο ορειβάτες, ένας Ινδός και ένας Ρουμάνος, έχασαν τη ζωή τους στο όρος Λότσε.
Ένταση Ιράν-Βρετανίας: Κλήση του Βρετανού διπλωμάτη μετά τη σύλληψη τριών Ιρανών
To υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν κάλεσε τον Βρετανό επιτετραμμένο στην Τεχεράνη, όπως μετέδωσαν σήμερα.