

Μετά τον σημερινό ανασχηματισμό, παρελθόν από το κυβερνητικό σχήμα αποτελεί η 40χρονη υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρλέν Σκιαπά, η οποία είχε επικριθεί έντονα για την φωτογράφισή της στο ανδρικό περιοδικό Playboy, κατά τη διάρκεια της αναταραχής στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό.
Περιορισμένος ήταν ο ανασχηματισμός στο κυβερνητικό επιτελείο της Γαλλίας, με πιο αξιοσημείωτες τις αλλαγές στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας. Ο 34χρονος Γκαμπριέλ Ατάλ αντικαθιστά τον 57χρονο Παπ Ντιαγέ στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και ο 47χρονος Ορελιέν Ρουσό αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας, διαδεχόμενος τον 60χρονο Φρανσουά Μπρον.
Αμετακίνητοι παρέμειναν οι Μπρουνό Λεμέρ (υπ. Οικονομικών), Κατρίν Κολονά (υπ. Εξωτερικών) και Ζεράλντ Νταρμανέν (υπ. Εσωτερικών).
Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν διατήρησε εξάλλου την Ελιζαμπέτ Μπορν στην πρωθυπουργία, αψηφώντας τις πιέσεις που δέχθηκε στον απόηχο των ταραχών που συγκλόνισαν τη Γαλλία στα τέλη Ιουνίου, καθώς και των απεργιακών κινητοποιήσεων του Μαρτίου και του Απριλίου ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Για το 56% των Γάλλων, η Ελιζαμπέτ Μπορν είναι «κακή πρωθυπουργός», σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες Τετάρτη.
Μετά τον σημερινό ανασχηματισμό, παρελθόν από το κυβερνητικό σχήμα αποτελεί η 40χρονη υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρλέν Σκιαπά, η οποία είχε επικριθεί έντονα για την φωτογράφισή της στο ανδρικό περιοδικό Playboy, κατά τη διάρκεια της αναταραχής στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό.
Σχετικά Νέα
Στα πρόθυρα λιμού η Γάζα – Αντιπαράθεση στον ΟΗΕ για την ευθύνη στην παροχή βοήθειας
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, συνεδρίασε κατόπιν αιτήματος των ευρωπαϊκών κρατών-μελών (Ελλάδα, Γαλλία, Ην..
Ντόναλντ Τραμπ: Θέλω να μιλήσω με τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Fox News,.
Ουρουγουάη: Πέπε και Λουσία, ένα ζευγάρι ανταρτών αγγέλων της δημοκρατίας
Ο Ουρουγουανός πρώην πρόεδρος Χοσέ «Πέπε» Μουχίκα και η σύζυγός του Λουσία Τοπολάνσκι ερωτεύτηκαν.
Νεκροί εννέα μετανάστες που τελούσαν υπό κράτηση στις ΗΠΑ
Εννέα μετανάστες πέθαναν ενώ τελούσαν υπό κράτηση στις ΗΠΑ αφότου επέστρεψε στην εξουσία ο.