Γαλλία: Μείον 50% ο τζίρος στα πολυκαταστήματα Galeries Lafayette – Αναβάλλεται η Black Friday!

Στη Γαλλία τα πολυκαταστήματα Galeries Lafayette αναμένουν τα φετινά τους έσοδα να είναι μειωμένα κατά 50%.Ο λόγος είναι οι συνέπειες της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού.

“Φέτος τα έσοδά μας θα μειωθούν στο μισό. Το 2020 θα είναι δύσκολο για τα αποτελέσματά μας, το 2021 επίσης”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Νικολά Ουζέ, προσθέτοντας ότι για το 2022 δεν προβλέπονται ζημιές.

Οι εταιρίες λιανικής πώλησης, ειδικά αυτές που εξαρτώνται πολύ από τους τουρίστες, έχουν πληγεί σοβαρά από τις απαγορεύσεις που επέβαλε η κυβέρνηση για να ανακόψει τη διασπορά του ιού και τους περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια.

Οι ξένοι τουρίστες αντιστοιχούν σε άνω του 60% των πελατών στο κατάστημα-ναυαρχίδα του ομίλου στο κέντρο του Παρισιού.

Galeries Lafayette: Αναβάλλεται η “Black Friday”

Η Galeries Lafayette τάσσεται υπέρ της αναβολής των εκπτώσεων της λεγόμενης “Black Friday” για τις 4 Δεκεμβρίου εάν, σε αντάλλαγμα, μπορούν να ανοίξουν σύντομα και πάλι τα καταστήματα, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ έχει ζητήσει από τις εταιρίες λιανικής πώλησης να αναβάλουν τις εκπτώσεις στο πλαίσιο της Black Friday, που είχαν προγραμματιστεί για τις 27 – 29 Νοεμβρίου, καθώς τα καταστήματα που πωλούν μη απαραίτητα προϊόντα πρέπει να παραμείνουν κλειστά κατά τη διάρκεια του lockdown που θα διαρκέσει έως την 1η Δεκεμβρίου.

“Το βασικό είναι να μπορέσουμε να ανοίξουμε τα καταστήματα. Εάν αυτό σημαίνει να καθυστερήσουμε τη Black Friday, δεν τίθεται θέμα συζήτησης… Εάν μπορούμε να ξανανοίξουμε από τις 27 Νοεμβρίου ή τις 28 Νοεμβρίου, είναι εξαιρετική είδηση”, είπε.

Ο κολοσσός των διαδικτυακών πωλήσεων Amazon, που έχει δει τις πωλήσεις του να καταγράφουν άλμα κατά τη διάρκεια του lockdown, ακολούθησε την κίνηση της γαλλικής Carrefour, της μεγαλύτερης στην Ευρώπη αλυσίδας λιανικών πωλήσεων, και της γαλλικής εταιρίας λιανικών πωλήσεων Leclerc συμφωνώντας στην καθυστέρηση των εκπτώσεων.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά Νέα