

Ακτιβιστές υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος της οργάνωσης Extinction Rebellion έκαναν κατάληψη σήμερα το πρωί σε μια πεζογέφυρα στον Σηκουάνα, κοντά στον Πύργο του Άιφελ, στο Παρίσι, για να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου, για μία ακόμη φορά, κατά της «κλιματικής επείγουσας κατάστασης και της κατάρρευσης των οικοσυστημάτων».
Στον λογαριασμό της οργάνωσης στο Twitter αναρτήθηκαν φωτογραφίες των νεαρών ακτιβιστών να έχουν τοποθετήσει πλακάτ κατά μήκος της πεζογέφυρας, όπως κι ένα πιάνο στο πλαίσιο αυτής της «κατάληψης» που χαρακτηρίστηκε «εορταστική» και προβλέπεται να διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο.
«Στον κόσμο του αύριο, θα έπρεπε να αλλάξουμε τη σχέση μας με τους άλλους και με τα ζώντα όντα: να συνεργαζόμαστε περισσότερο παρά να κυριαρχούμε, να προστατεύουμε περισσότερο από το να καταστρέφουμε, να μοιραζόμαστε περισσότερο παρά να καταλαμβάνουμε», υπογραμμίζουν οι ακτιβιστές σε ένα δελτίο τύπου.
Η οργάνωση έχει εντείνει τις κινητοποιήσεις της εδώ και δύο χρόνια, με μπλόκα σε δρόμους ή καταλήψεις σε δημόσιους χώρους, τις οποίες πολλές φορές ακολουθούν αστυνομικές επεμβάσεις, για να καταγγείλει την αδράνεια μπροστά στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
Σχετικά Νέα
Γάζα: Πάνω από 100 νεκροί σε νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς
Η παλαιστινιακή υπηρεσία πρώτων βοηθειών ανακοίνωσε σήμερα ότι 103 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς.
Ινδός υπουργός Αμυνας: Τα πυρηνικά του Πακιστάν πρέπει να τεθούν υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ
Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας θα πρέπει να θέσει υπό την επίβλεψή του τα.
Εντάσεις στις σχέσεις ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Λονδίνου
Καθώς οι δύο πλευρές προετοιμάζονται για την πρώτη επίσημη σύνοδο σε βρετανικό έδαφος μετά.
Ιταλία: Το πολυτελές γιοτ Bayesian που βυθίστηκε στη Σικελία ανετράπη από ακραίους ανέμους
Το πολυτελές σούπερ γιοτ μήκους 56 μέτρων, το οποίο το περασμένο καλοκαίρι βυθίστηκε στα.