

Για πιθανή τροποποίηση του επίμαχου άρθρου έκανε λόγο ο Μακρόν, μετά και τις σφοδρές διαμαρτυρίες που προκάλεσε ένα βίντεο ξυλοδαρμού Αφροαμερικανού στο Παρίσι από αξιωματούχους.
Ένα βίντεο που δείχνει τον ξυλοδαρμό ένος Αφροαμερικανού μουσικού παραγωγού από Γάλλους αστυνομικούς έρχεται να αποδείξει ότι ο νόμος που επρόκειτο να ψηφιστεί από τη γαλλική Βουλή με τον οποίο απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, δικαίως προκάλεσε την οργή του Τύπου και οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε “σοκαρισμένος” μπροστά στην φρικτή εικόνα ξυλοδαρμού του νεαρού άνδρα.
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία κατά του νόμου που απαγορεύει την καταγραφή προσώπων αστυνομικών σε φωτογραφία ή βίντεο. Όπως αναφέρει το euronews, στην μεγαλούπολη Νάντη, πάνω από 3.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν. Υποστηρίζουν ότι αν ο νόμος περάσει θα θέσει τους αστυνομικούς στο απυρόβλητο, σε περιπτώσεις αυθαιρεσιών.
Ο Γάλλος Πρόεδος, συμμεριζόμενος ενδεχομένως τις δίκαιες ανησυχίες, δήλωσε πως είναι πιθανό να τροποποιηθεί η διατύπωση του επίμαχου άρθρου.
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.