

Η γαλλική κυβέρνηση θα επιβάλει τον εμβολιασμό στο υγειονομικό προσωπικό, εάν το 80% εξ αυτού δεν έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19 έως τον Σεπτέμβριο.
«Ο στόχος μας είναι έως τον μήνα Σεπτέμβριο, τουλάχιστον το 80% των επαγγελματιών των κέντρων φροντίδας ηλικιωμένων και των μονάδων υγείας να λάβουν τουλάχιστον μία δόση», γράφουν οι υπουργοί Υγείας Ολιβιέ Βεράν και Αυτονομίας Μπριζίτ Μπουργκινιόν σε μια επιστολή, με την οποία απευθύνονται προς τους διευθυντές των νοσοκομείων και των οίκων ευγηρίας, με ημερομηνία τη χθεσινή ημέρα.
«Σε αντίθετη περίπτωση, εμείς θα ανοίξουμε την οδό της εμβολιαστικής υποχρέωσης για τους επαγγελματίες υγείας», συμπληρώνουν, κάνοντας ειδικότερα λόγο για τα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων (Ehpad) και τις μονάδες μακροπρόθεσμης φροντίδας (USLD), όπου «μονάχα το 55% των επαγγελματιών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση».
«Αυτό δεν αρκεί και δεν είναι μια φυσιολογική κατάσταση δεδομένης της ευαισθησίας των τροφίμων, σε ένα πλαίσιο απειλών που σχετίζονται με την εμφάνιση και τη διασπορά ορισμένων ανησυχητικών παραλλαγών», τονίζουν οι υπουργοί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Kαι αν βαρεθεί ο Τραμπ;
Ποιο είναι ακριβώς το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που εκκίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα; Μπορούν.
Κρεμλίνο: Πρόθυμος ο Πούτιν να συζητήσει την έκκληση Ζελένσκι για παύση των επιθέσεων σε πολιτικές υποδομές
Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει την πρόταση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για.
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.