Γαλλία: Επιστροφή «στην κανονικότητα» στο τέλος του 2021 αναμένει κορυφαίος επιδημιολόγος

Μιλώντας στο RTL της Le Figaro, ο επιδημιολόγος και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου, Αρνό Φοντανέ, ελπίζει για πως θα επιτευχθεί «επιστροφή στην κανονική ζωή το τελευταίο τρίμηνο του 2021. Αλλά για αυτό, θα χρειαστούν περισσότεροι εμβολιασμοί».

Ο καθηγητής είπε ότι ήταν «αισιόδοξος» για εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού σε κλίμακα έξι μηνών. «Ο πρώτος στόχος είναι ο εμβολιασμός των πιο ευάλωτων ομάδων. Ο δεύτερος στόχος είναι να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Γι ‘αυτό, θα είναι λοιπόν απαραίτητο να “προσεγγίσουμε τους νεότερους” και να επεκτείνουμε την εμβολιαστική κάλυψη “στα παιδιά”. Από τη στιγμή που επιβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχουν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες λόγω του εμβολίου, δεν θα έχουμε πλέον κανένα λόγο να το στερηθούμε, τότε μπορούμε να μειώσουμε την ηλικία», δήλωσε ο κ. Φοντανέ

Προς το παρόν, τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα είναι πιθανά, αλλά «πολύ σπάνια»: «Βρισκόμαστε σε κλίμακα 1 ανά 100.000», διαβεβαιώνει ο καθηγητής. Εξήγησε, ωστόσο, ότι ήταν δύσκολο «να προβλέψουμε πόσες δόσεις εμβολίου θα είναι διαθέσιμες εντός τριών μηνών. Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να εμβολιάσουμε 8 εκατομμύρια ανθρώπους πριν από το τέλος Μαρτίου και μετά 12 εκατομμύρια τον Απρίλιο ».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα