Γαλλία: Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο της 32χρονης Ελληνίδας από αλλαντίαση

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσε ο θάνατος της 32χρονης Ελληνίδας Μαρίας Γρυπιώτη που πέθανε από αλλαντίαση όταν κατανάλωσε χαλασμένες σαρδέλες σε πεντάστερο εστιατόριο της πόλης Μπορντό.

Η προκαταρκτική έρευνα που ξεκίνησε και επίσημα από την εισαγγελία του Μπορντό θα διερευνήσει τον θάνατο της 32χρονης γυναίκας αλλά και την δηλητηρίαση τουλάχιστον 25 ακόμη ανθρώπων σε γνωστό γαλλικό εστιατόριο.

Από τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά ο αριθμός των προσβληθέντων από αλλαντίαση και όλοι τους είχαν φάει στο εστιατόριο «Tchin Tchin Wine Bar» μεταξύ 4 και 10 Σεπτεμβρίου, ξεπερνά τους 25.

Όλοι όσοι διαγνώστηκαν με αλλαντίαση είχαν καταναλώσει σαρδέλες στο πολύ γνωστό εστιατόριο, ενώ 11 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Έρευνα σε βάθος από την Εισαγγελία
Από την εισαγγελία του Μπορντό έχει ξεκινήσει πλέον έρευνα σε βάρος των ιδιοκτητών του καταστήματος εστίασης, για φερόμενη ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ακούσιες σωματικές βλάβες και πώληση τοξικών τροφίμων.

Τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις ανακοινώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής και επιβεβαίωσαν την παρουσία αλλαντίασης τύπου Β στο πιάτο – κάτι που σημαίνει ότι η μόλυνση θα μπορούσε να προέρχεται είτε από «καρύκευμα που συνδέεται με την προετοιμασία του πιάτου», είτε από εξωτερικό χειρισμό, όπως «βρώμικα χέρια».

Σύμφωνα με την Irish Mirror, 11 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 8 στη Γαλλία. Ανάμεσα στα άτομα που εξακολουθούν να νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα αλλαντίασης είναι και ο σύζυγος της 32χρονης ο οποίος μόλις πριν από τέσσερις μέρες βγήκε από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν πιθανή ποινή φυλάκισης από 3 έως 5 έτη και πρόστιμα από 45.000 έως 60.000 ευρώ σε περίπτωση καταδίκης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του επιχειρηματία, ο πελάτης του δεν είχε καταλάβει τι πήγε λάθος, ενώ ισχυρίζεται ότι ακολούθησε τις οδηγίες των κατασκευαστών των σκευών που χρησιμοποίησε για την συντήρηση των σαρδελών.

Μάλιστα ο άνθρωπος του εστιατορίου που σέρβιρε τελικά τις θανατηφόρες σαρδέλες, είχε ισχυριστεί ότι αρχικά του μύρισαν κάποιες όταν άνοιξε το βαζάκι, πέταξε τις πάνω πάνω και τις άλλες τις έδωσε κανονικά για να καταναλωθούν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα