Γαλλία: Διάθεση €4 δισ. για την παραγωγή «στρατηγικών» υγειονομικών προϊόντων

Η Γαλλία αναμένεται να επενδύσει 4 δισ. ευρώ σε «στρατηγικά» υγειονομικά προϊόντα, όπως μάσκες και αναπνευστήρες, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν.

Στόχος αυτής της επένδυσης είναι να καταστεί η Γαλλία «πλήρως αυτάρκης» μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, όπως μεταδίδει ο Guardian.

«Η προτεραιότητά μας πλέον είναι να αρχίσουμε να παράγουμε από εδώ και στο εξής στη Γαλλία», δήλωσε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε εργοστάσιο κατασκευής μασκών κοντά στη πόλη Angers.

«Πρέπει να παράγουμε στη Γαλλία, στο έδαφός μας, από τώρα και στο εξής. Ορισμένα προϊόντα και ορισμένα υλικά έχουν στρατηγική σημασία και χρειαζόμαστε την Ευρώπη να είναι ανεξάρτητη (στην παραγωγή) για να μειώσουμε την εξάρτησή μας», σημείωσε ο πρόεδρος.

«Η επόμενη μέρα (μετά την κρίση του κορονοϊού) δεν θα είναι όπως πριν. Πρέπει να ανοικοδομήσουμε την εθνική και την ευρωπαϊκή κυριαρχία», πρόσθεσε ο Μακρόν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, η κυβέρνηση Μακρόν έχει επικριθεί επειδή δεν πρόβλεψε την κρίση και δεν άρχισε νωρίτερα την παραγωγή μασκών, αντί να τις αγοράζει από την Κίνα.

 

Σχετικά Νέα