

Η Γαλλία δεν έχει κάποια επίσημη ένδειξη που να εμπλέκει άμεσα το Ιράν στις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας πως το Παρίσι έστειλε μηνύματα σε περιφερειακούς παράγοντες προειδοποιώντας τους να μην εκμεταλλευθούν την κρίση.
Η Γαλλία έχει τη μεγαλύτερη εβραϊκή κοινότητα στην Ευρώπη και χιλιάδες άνθρωποι με διπλή υπηκοότητα ζουν στο Ισραήλ.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Αν-Κλερ Λεζάντρ δήλωσε πως 12 Γάλλοι πολίτες σκοτώθηκαν στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου και άλλοι 17 δεν έχουν εντοπιστεί — ορισμένοι ενδέχεται να κρατούνται στη Γάζα, ανάμεσά τους παιδιά, είπε.
“Σε αυτό το σημείο… δεν υπάρχει κάποιο επίσημο σημάδι για άμεσο ρόλο του Ιράν”, είπε η Λεζάντρ, η οποία πρόσθεσε πως υπάρχουν ωστόσο σαφείς διασυνδέσεις ανάμεσα στην Τεχεράνη και τη Χαμάς.
“Το μήνυμα που στέλνουμε είναι σαφές: Επιμένουμε, κανένας εχθρικός προς το Ισραήλ παράγοντας να μην επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί αυτές τις επιθέσεις”.
Σχετικά Νέα
Υπουργική διάσκεψη στο Βερολίνο για την ενίσχυση των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ
Η Υπουργική Διάσκεψη του ΟΗΕ στο Βερολίνο για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις ολοκληρώθηκε με τη.
Η Εσθονία ανέφερε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος
Οι εσθονικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της.
Δύο νεκροί σε μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στον κεντρικό Καναδά
Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, η οποία μαίνεται.
Δύο νεκροί από μεγάλη δασική πυρκαγιά στον Καναδά
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, η οποία μαίνεται.