Site icon The Indicator

Γαλλία: Άρνητικά νέα για τη Λεπέν από τρίτη δημοσκόπηση

Την πιθανότητα το ακροδεξιό κόμμα του Εθνικού Συναγερμού (RN) στη Γαλλία να μην κατορθώσει να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, ανακοίνωσε η OpinionWay, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της καθημερινής επιχειρηματικής εφημερίδας Les Echos και δημοσιεύτηκε σήμερα.

Η δημοσκόπηση δίνει στο RN έναν αριθμό μεταξύ 205 και 230 εδρών που είναι περισσότερες από τις έδρες του αριστερού Νέου Λαϊκού Μετώπου (NPF) με 145-175 έδρες, ενώ ακολουθούν οι κεντρώοι του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με 130-162 έδρες.

Για την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία απαιτούνται 289 έδρες.

Είχαν προηγηθεί άλλες δύο δημοσκοπήσεις οι οποίες κατέγραψαν την ίδια προοπτική, ότι δηλαδή το κόμμα της Λεπέν δεν θα πετύχει την απόλυτη πλειοψηφία.

Exit mobile version