Γαλλία: Αντιδράσεις προκαλούν τα νέα μέτρα Μακρόν, λόγω έξαρσης κορωνοϊού

Σύγχυση, θυμός, μαρασμός -έτσι ξύπνησε σήμερα η Γαλλία μετά τη χθεσινή συνέντευξη του προέδρου Eμμανουέλ Μακρόν, που κατά γενική ομολογία υπήρξε το λιγότερο «προεδρικός» από άλλες φορές.

Τα φώτα κλείνουν στις εννιά το βράδυ, σε οκτώ μεγαλουπόλεις μαζί με το Παρίσι, έως τις έξι το πρωί. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας προβλέπεται για τέσσερις εβδομάδες και ίσως έξι, εάν συμφωνήσει το γαλλικό κοινοβούλιο.

Ήθελε να είναι ενωτικός αυτή τη φορά ο πρόεδρος, ζητώντας τη συμβολή όλων στην προσπάθεια και διδακτικός προχωρώντας σε κάποια mea culpa, όπως για το ακατανόητο νέο γραφειοκρατικό φιάσκο για τα τεστ κορωνοϊού, τα οποία μπορεί μεν να έφθασαν το 1,4 εκατ. την εβδομάδα, δώρο-άδωρο όμως, αφού χρειάζονται έως και τέσσερις ημέρες για τα αποτελέσματα.

«Τous anticovid»

Παράλληλα εκκρεμεί ακόμα η άδεια από την Ανώτατη Αρχή Υγείας αναφορικά με τα γρήγορα αντιγονικά τεστ. Αποτυχημένη αποδείχθηκε και η εφαρμογή «Stop Covid-19», η οποία θα αντικατασταθεί με τη νέα εφαρμογή «Tous anticovid»

Ο Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε πάντως ότι θα πρέπει «πάση θυσία να συνεχίσει η χώρα να ζει και να εργάζεται τηρώντας αποστάσεις και φορώντας μάσκες, ακόμα και στην οικογένεια». Ενθάρρυνε την τηλεργασία στις επιχειρήσεις και βεβαίως οι Γάλλοι θα μπορέσουν να πάνε διακοπές κατά το δεκαπενθήμερο της εορτής των Αγίων Πάντων που ξεκινά το Σάββατο. Και αυτό βέβαια κατά το περίφημο ναι μεν αλλά του προέδρου, που αυτή τη φορά όμως προκαλεί τη σχετική σύγχυση.

Πηγή: DW

Σχετικά Νέα