Γαλλία: Αίτημα αποφυλάκισης του Έλληνα που κρατείται για κατασκοπεία υπερ της Ρωσίας

Υπό κράτηση παραμένει ο Έλληνας επιχειρηματίας, Νίκος Μπογονικολός, ο οποίος κατηγορείται από τις αμερικανικές Αρχές για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας.

Η σύλληψή του, σύμφωνα με το FBI, πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου στο Παρίσι. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ο επιχειρηματίας φέρεται να μεταφέρθηκε στις φυλακές «Frenses» του Παρισιού. Πρόκειται για φυλακές που βρίσκονται σε προάστιο κοντά στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο επιχειρηματίας αναμένει την εξέταση του αιτήματος έκδοσής του στην Αμερική. Διαδικασία που αναμένεται χρονοβόρα, καθώς, όπως δηλώνει ο δικηγόρος του, Νίκος Ζήνδρος, η έκδοση ή μη θα αποφασιστεί τον προσεχή Σεπτέμβριο.

«Η κατηγορία που του αποδίδουν είναι συνωμοσία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη λαθρεμπορία ηλεκτρονικών ειδών. Ο κ. Μπογονικολός αυτή τη στιγμή κρατείται στο Παρίσι από τις γαλλικές Αρχές σε εκτέλεση του εντάλματος έκδοσης του δικαστή της Νέας Υόρκης, συγκεκριμένα του Μπρούκλιν. Το εάν θα εκδοθεί ή όχι θ’ αποφασιστεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου από το Εφετείο του Παρισιού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Έχει κατατεθεί αίτημα αποφυλάκισης»

Εντός 60 ημερών αναμένεται να αποσταλεί από τις αμερικανικές Αρχές στις γαλλικές η στοιχειοθέτηση της κατηγορίας. Όπως αναφέρει ο κ. Ζήνδρος, που βρίσκεται σε επαφή και με τον δικηγόρο του 59χρονου στην Πάτρα, Θανάση Διαμαντόπουλο, έχει ήδη κατατεθεί αίτημα αποφυλάκισης υπό όρους.

«Έχουμε ήδη προβεί σε σχετικό αίτημα και θα εξεταστεί εντός των επομένων ημερών -πιθανολογώ αρχές Ιουνίου. Με το αιτιολογικό ότι δεν είναι ύποπτος φυγής και μπορεί να παραμένει εντός του Παρισιού και να εργάζεται μέσω του υπολογιστή του, ώστε να μπορεί να διευθύνει τις εταιρείες, ώστε να μην υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη μέχρι την τελική έκδοση της αποφάσεως, γιατί δεν σταματά η ζωή, ούτε οι δραστηριότητες».

Υπάρχουν τρεις εναλλακτικές περιπτώσεις περιορισμού. Η πρώτη είναι αυτή της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα κάθε 10 ημέρες, η δεύτερη «ελευθερία» με βραχιολάκι και η τρίτη αφορά στον κατ’ οίκον περιορισμό. Βασική προϋπόθεση, ωστόσο, είναι η ύπαρξη χώρου μόνιμης διαμονής στο Παρίσι και γι’ αυτό τον λόγο τις τελευταίες ώρες γίνεται προσπάθεια να διασφαλιστεί ο βασικός όρος που θα «ανοίξει» την πόρτα της φυλακής για τον επιχειρηματία.

«Εμείς έχουμε ζητήσει οποιαδήποτε εναλλακτική, αρκεί να είναι ‘’έξω’’ για να μπορέσει να εργάζεται εξ αποστάσεως και να λειτουργεί τις εταιρείες του», ανέφερε ο κ. Ζήνδρος. Αναφερόμενος στην κατάσταση του εντολέα του, δήλωσε: «Ήταν με την οικογένειά του, τα παιδιά του, τις επιχειρήσεις του και τώρα είναι σε μια φυλακή. Καταλαβαίνετε ότι η ψυχολογία του δεν είναι η καλύτερη που θα μπορούσε. Είναι όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος, όταν βρίσκεται με περιορισμό της ελευθερίας, οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι σχεδόν δραματική η κατάσταση και αυτό είναι το φυσιολογικό».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα