

Η Ομάδα των Είκοσι (G20) πλούσιων κρατών ανακοίνωσε σήμερα ότι η οικονομική προοπτική έχει βελτιωθεί από την τελευταία συνάντησή της τον Απρίλιο, αλλά προειδοποίησε ότι νέες παραλλαγές της Covid-19 μπορεί να απειλήσουν την ανάκαμψη.
«Επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία πολιτικής για όσο χρόνο χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε τις δυσμενείς συνέπειες της Covid-19», αναφέρεται στην τελική δήλωση των υπουργών Οικονομικών και των επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών της G20, που συνεδρίασαν στη Βενετία.
Όπως αναμενόταν, η ομάδα ενέκρινε την παγκόσμια συμφωνία για τη φορολόγηση των πολυεθνικών που συνήφθη αυτό το μήνα από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και προβλέπει εταιρικό φόρο τουλάχιστον 15%.
Στη δήλωση αναφέρεται επίσης για πρώτη φορά πως η τιμολόγηση του άνθρακα θα αποτελέσει μέρος του μίγματος πολιτικής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Σχετικά Νέα
Η πολιτική του Τραμπ για τα κρυπτονομίσματα προκαλεί ανησυχία και χάσμα μεταξύ ΕΕ – ΕΚΤ
Γραμμές μάχης λαμβάνουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το εάν.
Στην Αίγυπτο αντιπροσωπεία της Χαμάς για να συζητήσει «νέες ιδέες» για εκεχειρία
Αντιπροσωπεία της Χαμάς είναι καθ’ οδόν προς το Κάιρο για να συζητήσει με τους.
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.