Γ. Βρούτσης: Σε βάθος 5ετίας η μείωση του μη μισθολογικού κόστους κατά 5%

Τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους κατά 5% σε βάθος πενταετίας προανήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στη Βουλή. Παράλληλα, τόνισε ότι με νομοσχέδιο που θα έρθει το επόμενο διάστημα στο Κοινοβούλιο θα θεσμοθετηθούν κίνητρα για την ενίσχυση της πλήρους απασχόλησης έναντι της μερικής.

«Επεξεργαζόμαστε σχέδιο μείωσης του μη μισθολογικού κόστους εργαζομένων και εργοδοτών κατά 5 μονάδες εντός 5ετίας. Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Κοστίζει και πρέπει να γίνει με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο. Αλλά πρέπει να γίνει για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή έκανε λόγο για ένα νέο κύμα σαρωτικών ελέγχων που θα διενεργηθούν άμεσα με στόχο τον εντοπισμό αδήλωτης ή υποδηλωμένης εργασίας, καθώς το 55% των συμβάσεων αφορούν σε ευέλικτες μορφές εργασίας. Εξάλλου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 1/3 των εργαζομένων αμείβεται με μισθό της τάξης των 328 ευρώ, κατώτερο και του επιδόματος ανεργίας, όπως ο ίδιος αποκάλυψε. «Θα υπάρξει συνάντηση αύριο με τα δύο σώματα και θα υπάρξει νέο κύμα ελέγχων. Θα υπάρξουν στοχευμένοι έλεγχοι μέσα από τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ. Θα έρθει νομοσχέδιο για να περάσουμε από Εργάνη 1 στην Εργάνη 2. Με βάση την Εργάνη μπορούμε να βλέπουμε ποιες επιχειρήσεις κάνουν απολύσεις χωρίς δικαιολογία και εκεί θα υπάρξουν στοχευμένοι έλεγχοι», είπε.

Τέλος, προανήγγειλε τη κατάργηση της διάταξης του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία απελευθερώθηκαν οι Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις. Η ρύθμιση, σύμφωνα με τον Υπουργό, είχε ως αποτέλεσμα να απωλέσουν 210 εκατομμύρια ευρώ.
liberal.gr

Σχετικά Νέα