Γ. Βαρουφάκης: Εγκληματίας εναντίον της λογικής ο Μητσοτάκης – Θα πάμε υπέρ της Ευρώπης κόντρα στην Φον Ντερ Λάιεν

«Είμαστε υπέρ της Ευρώπης κόντρα σε εκείνους που κάνουν πράγματα εναντίον της Ευρώπης» τόνισε στον Realfm 97,8  ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Είμαι υπέρ της Ευρώπης. Για να είσαι υπέρ του πολιτισμού και της ειρήνης της Ευρώπης πρέπει να πας κόντρα στην Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, σε όλα αυτά που κάνουν εναντίον της Ευρώπης. Έχουν καταεξευτελίσει την Ευρώπη. Έχουμε μια Φον Ντερ Λάιεν που διασύρει την Ευρώπη και λέει ψέματα στους λαούς της Ευρώπης. Θυμάστε την πράσινη συμφωνία; Πράσινα άλογα. Είχε υποσχεθεί 1 δισ. ευρώ για επενδύσεις σε πράσινη τεχνολογία. Έδωσε 28 εκατ. ευρώ. Θυμάστε το φιάσκο με τα εμβόλια; Επίσης τόλμησε να σταθεί μπροστά στα άρματα μάχης του Νετανιάχου και να ζητωκραυγάζει ως μαζορέτα του ισραηλινού στρατού πριν μπει μέσα στην Γάζα. Εμείς θα πάμε υπέρ της Ευρώπης κόντρα στην Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν» υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης.

Σε ερώτηση για το σε ποια ομάδα θα εντασσόταν το ΜέΡΑ25, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι «δεν το έχουμε σκεφτεί ακόμα. Ας μπούμε πρώτα στην Ευρωβουλή- γιατί εμείς δεν πιστεύουμε στις δημοσκοπήσεις, δεν πιστεύουμε τίποτα- και θα δούμε σε ποια ευρωομάδα θα μπούμε. Έχουμε δυσκολία να μπούμε στην LEFT γιατί έχει αυτοεξευτελιστεί. Θα το σκεφτούμε για να δούμε πώς μπορεί να είμαστε πιο χρήσιμοι».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε «ανοησίες» όσα έγραψαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ντόναλντ Τουσκ για τον πυραυλικό θόλο στην Ευρώπη.

«Σε τι θα σταματήσει αυτό τον Ερντογάν να πάρει το Καστελλόριζο άμα θέλει; Ο πυραυλικός θόλος αυτός είναι φτιαγμένος για τα πυρηνικά της Ρωσίας. Η ιδέα του Τουσκ και του Μητσοτάκη αυξάνει τις πιθανότητες πολέμου, δεν σε προστατεύει και δίνει μια τεράστια ώθηση στις εταιρείες που θέλουν να πουλήσουν αυτόν τον τραγέλαφο. Είναι απόλυτα εγκληματίας εναντίον της λογικής ο κ. Μητσοτάκης, είναι εξτρεμιστής. Και θα μιλήσει ο κ. Μητσοτάκης για εξτρεμισμό της Αριστεράς;» είπε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Ο ίδιος εξήγησε ότι «η Ακροδεξιά ανέβηκε πρώτον γιατί το Κέντρο της Ε.Ε. επέβαλε μια πολιτική γενικευμένης λιτότητας και δεύτερον, έχεις και μια Αριστερά σοσιαλδημοκρατική, ΣΥΡΙΖΑ κλπ που λένε ναι σε όλα αυτά και οι μόνοι που εισπράττουν τον θυμό που υπάρχει, είναι η Ακροδεξιά».

Σε άλλο σημείο και απαντώντας στην ερώτηση γιατί κάποιος να μην ψηφίσει τον κ. Κασσελάκη που έχει και ένα star quality, είπε ότι «οι Ευρωεκλογές δεν είναι καλλιστεία όπως και καμία εκλογή».

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι «την Κυριακή 9 Ιουνίου όποιος λέει «στείλε με στην Ευρωβουλή και εγώ θα νομοθετήσω καλώς και θα σου φτιάξω τη ζωή» σου λέει ψέματα γιατί δεν μπορεί να γίνει αυτό, η Ευρωβουλή δεν είναι καν Βουλή. Οι δεσμεύσεις μας ως ΜέΡΑ 25 είναι δύο: η πρώτη δεν θα μείνω περισσότερο από 20 μήνες, έχουμε εναλλαγή και αυτό είναι δημοκρατικό και όσο είμαι εκεί θα χρησιμοποιώ ό, τι γνώσεις έχω και τα μέσα που δίνει η Ε.Ε. για να εκμαιεύω πληροφορίες για όλα αυτά που σχεδιάζονται κόντρα στους πολλούς ανθρώπους. Το δεύτερο είναι ότι κάποιος πρέπει να βρεθεί απέναντι στην Φον Ντερ Λάιεν, τον Σολτς και τον Μακρόν και να τους αναγκάσει να ρίξουν τις μάσκες».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα