

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου κατηγορώντας την για «ανεύθυνη υπακοή στη Τρόϊκα και στη διεθνή ολιγαρχία» αλλά και για διευκόλυνση ύποπτων φοροφυγάδων.
Παράλληλα έκανε λόγο για «φιλοδωρηματική πολιτική» που γίνεται, όπως είπε, «αβάσταχτη αν συγκριθεί με τις ελαφρύνσεις των προνομιούχων».
«Το κράτος έδωσε 50 δις στις τράπεζες την ίδια στιγμή που χάνουν σπίτια και μαγαζιά οι μη προνομιούχοι. Πίσω από τη στροφή της κανονικότητας κρύβονται τα κέρδη των αρπακτικών ταμείων. Ελάχιστο βάρος σηκώνουν αυτοί που έχουν χρήματα ενώ το κράτος το χρηματοδοτούν οι ασθενέστεροι με τις 12.000 και 15.000 ευρώ», ανέφερε ο κ. Βαρούφακης.
Ο πρόεδρος του ΜεΡΑ25, χαρακτήρισε «μείωση άνευ ουσίας και κοροϊδία», την φορολόγηση των επιχειρήσεων από το 28% στο 24%, τονίζοντας ότι το 90% δεν έχουν κέρδη αλλά φυτοζωούν,
«Η φορολογική σας προσήλωση είναι σε λάθος δρόμο, δεν κατανέμετε δίκαια τα βάρη», είπε και πρότεινε μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 15% για τις μικρές επιχειρήσεις, στο 20% για τις μεσαίες και στο 30% για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Επίσης, πρότεινε την επιβολή φόρου 5% επί του τζίρου τους σε διεθνείς εταιρείες όπως Facebook, Google, Netflix ενώ κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι αντί να στηρίξει τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας που είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πριμοδοτεί τράπεζες, διϋλιστήρια, μεγάλους ομίλους και σούπερ μάρκετ που κερδοσκοπούν.
«Εμείς και εσείς εκφράζουμε δύο διαφορετικούς κόσμους. Εσείς είστε με τους λίγους και εμείς με τους πολλούς που είναι οι μη προνομιούχοι, γι αυτό και αντιστεκόμαστε σθεναρά σε όλες αυτές τις πολιτικές, γιατί δεν είμαστε θιασώτες της ανεύθυνης υπακοής στην ολιγαρχία», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.
Σχετικά Νέα
Ν. Ανδρουλάκης για Γάζα: Η κυβέρνηση εκθέτει διεθνώς τη χώρα μας με τη στάση της
«Μπροστά στην τραγωδία της εθνοκάθαρσης που εξελίσσεται στη Γάζα, η μεγάλη πλειοψηφία των κρατών.
Απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση του DNA των νεογνών από ιδιωτικές εταιρίες
Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στον ΣΥΡΙΖΑ και στους δημοσιογράφους της.
Κ. Μητσοτάκης από την έδρα του ΟΗΕ: Βασιζόμαστε σε θάλασσες, ωκεανούς και στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας για την εύρυθμη λειτουργία των οικονομιών μας
«Από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν άρχισε η θητεία της Ελλάδας ως εκλεγμένο μέλος του.
Μ. Θεμιστοκλέους: Δέσμευσή μας η συνεχής στήριξη των υγειονομικών δομών στα νησιά
«Στο επίκεντρο της πολιτικής μας βρίσκονται οι άνθρωποι του ΕΣΥ, οι γιατροί, οι νοσηλευτές,.