Γ. Βαρουφάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα του μνημονιακού τόξου

Κόμμα του μνημονιακού τόξου χαρακτήρισε ο Γιάννης Βαρουφάκης τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας στον Βόλο καθώς, όπως τόνισε, υπακούει τους δανειστές.

«Εμείς δεν θα ρωτήσουμε τους δανειστές αλλά θα νομοθετήσουμε. Εάν είναι διατεθειμένοι οι δανειστές να μας πετάξουν από το ευρώ, επειδή θέλουμε να κάνουμε το αυτονόητο, ας το κάνουν», τόνισε.

Δεν πρόκειται ποτέ να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, προανήγγειλε ο μεταξύ άλλων ο κ. Βαρουφάκης, και υπεραμύνθηκε της θέσης του κόμματός του σημειώνοντας ότι «δεν είμαστε ανοιχτοί να στηρίξουμε κυβέρνηση που καταστρέφει τη χώρα».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανέπτυξε τις προτάσεις του Μέρα25, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της οικονομίας και της εργασίας και τόνισε την ανάγκη μείωσης της φορολόγησης και των ασφαλιστικών εισφορών, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να μπει τέλος στην εργασία με μπλοκάκι. Ανέφερε, δε, ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα πραγματοποιηθούν η πανευρωπαϊκή και η πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την περίοδο του 2015 όταν ήταν υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «πρέπει να αποδράσουμε από τη φυλακή του χρέους και τη δουλοπαροικία. Το 2015 δεν θα επαναληφθεί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα