Γ. Βαρουφάκης: Μπορούμε να εγγυηθούμε πραγματικά μαχητική αντιπολίτευση

Σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη και όσα δηλώνει στην «Κυριακάτικη Kontra», το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη «συνδυάζει τέσσερα στοιχεία της Αριστεράς που κανένα άλλο κόμμα δεν προσφέρει: Ενώ είναι ασυμβίβαστα αγωνιστικό (δεν δέχθηκε ποτέ να συμβιβαστεί είτε με Μνημόνια είτε με κάποιον ολιγάρχη), παραμένει πραγματικά πλουραλιστικό (δείτε την μεγάλη γκάμα απόψεων που καλλιεργούνται και συζητιούνται ανοικτά στους κόλπους μας), αυθεντικά οικολογικό (το μόνο κόμμα που είπε όχι σε κάθε εξόρυξη και σε όλες τις χερσαίες ανεμογεννήτριες) και ειλικρινά κινηματικό (ενώ βρίσκεται στους δρόμους με τα κινήματα δεν φιλοδοξεί να τα καθοδηγεί)».

Συνεπώς, συμπεραίνει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, «οι προοδευτικοί πολίτες, ενώπιον της επέλασης της Δεξιάς, βλέπουν στο ΜέΡΑ25 το κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί τόσο στη Βουλή όσο και στο δρόμο μια πραγματικά μαχητική αντιπολίτευση της σύγχρονης αγωνιστικής Αριστεράς της οικολογίας και των κοινωνικών αγώνων».

Παραλλήλως, και αφού κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία για «ερντογανοποίηση» και «εξορμπανισμό», υποστηρίζει ότι μόνον «η είσοδος του ΜέΡΑ25 στη Βουλή, με όσο περισσότερες έδρες γίνεται» μπορεί να θέσει φραγμό στην «παντοδυναμία του κ. Μητσοτάκη». Αλλωστε, προσθέτει, «ο κ. Μητσοτάκης δεν τρομάζει έχοντας απέναντι του είτε το ΠΑΣΟΚ είτε τον ΣΥΡΙΖΑ. Κανένα κόμμα του μνημονιακού τόξου δεν μπορεί να ασκήσει αποτελεσματικά αντιπολίτευση δεδομένου ότι το πρόγραμμα του κ Μητσοτάκη “πατάει” στη συνέχεια και σε “ουρές” των νομοσχεδίων και των πολιτικών που νομοθέτησαν στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ κι ο ΣΥΡΙΖΑ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα