Γ. Βαρουφάκης: Η Γερμανία μου απαγόρευσε κάθε πολιτική δραστηριότητα και είσοδο στη χώρα

Απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία αναφέρει ότι του επιβλήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης από το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, λόγω των θέσεών του για τον πόλεμο στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με ΜέΡΑ25 αντίστοιχη απαγόρευση επιβλήθηκε εις βάρος ακόμα δύο ακαδημαϊκών που επρόκειτο να μιλήσουν μαζί με τον Γ. Βαρουφάκη σε Συνέδριο για την Παλαιστίνη στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, του απαγορεύθηκε ακόμα και η συμμετοχή του μέσω τηλεδιάσκεψης.

“Οι άλλοι δύο άνθρωποι για τους οποίους εκδόθηκε αντίστοιχη απαγόρευση είναι ο ακαδημαϊκός Salman Abu Sitta, και ο χειρουργός, πρύτανης του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης Ghassan Abu Sittah, τον οποίο μάλιστα συνέλαβαν και υπέβαλαν σε τρίωρη ανάκριση στο αεροδρόμιο του Βερολίνου. Και οι δύο, μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη, επρόκειτο να συμμετάσχουν στο Συνέδριο για την Παλαιστίνη που διοργάνωναν η “Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη” και το ΜεΡΑ25 Γερμανίας, με κεντρικό αίτημα την κατάπαυση του πυρός και τον σταματημό της Γενοκτονίας στη Γάζα”, αναφέρει η ανακοίνωση του ΜεΡΑ25 η οποία καταλήγοντας υποστηρίζει ότι:

“Το έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη γίνεται όλο και μεγαλύτερο. Η Γερμανία πρώτη απ’ όλoυς γνωρίζει καλύτερα τι κινδύνους κρύβει αυτή της η στάση. Είναι η ώρα οι δημοκράτες πολίτες να πάρουν θέση απέναντι σε μια Ευρώπη που βυθίζεται ξανά στο σκοτάδι”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα