Γ. Βαρουφάκης: Ανεξάρτητη και σε βάθος έρευνα για το ναυάγιο της Πύλου

Τη θέση του MέΡΑ 25 για το προσφυγικό/μεταναστευτικό επανέλαβε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Tάχθηκε, έτσι, υπέρ των ασφαλών διόδων για αίτημα ασύλου. Δεν μπορεί «να εφαρμόζουμε το Διεθνές Δίκαιο à la carte», τόνισε εξηγώντας ότι δεν μπορεί «να αρνούμαστε σε εν δυνάμει πρόσφυγες να ζητήσουν άσυλο».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταστρατηγήσει τη θέση αυτή του Διεθνούς Δικαίου, ανέφερε επίσης, προσθέτοντας ότι όσο υψώνεται ο φράκτης, τόσο ανεβαίνει και το κέρδος των διακινητών.

Όσον αφορά το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου ειδικότερα, και αφού ξεκαθάρισε ότι δεν φιλοδοξεί να έχει ρόλο ανακριτή, ζήτησε ανεξάρτητη και σε βάθος έρευνα για το επιχειρησιακό σκέλος. Στο σημείο αυτό δε, επικαλέστηκε τα ρεπορτάζ μεγάλων διεθνών ΜΜΕ, τα οποία αναδεικνύουν αντιφάσεις, όπως είπε, στη στάση του Λιμενικού Σώματος. «Δεν πρέπει να συγκαλυφθεί τίποτε […] δεν πρέπει να αφήσουμε σκιές», ζήτησε εν κατακλείδι.

Στα της προεκλογικής αντιπαράθεσης, κληθείς να σχολιάσει όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το ενδεχόμενο κατακερματισμένης αντιπολίτευσης στα έδρανα του Κοινοβουλίου, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη αντέδρασε λέγοντας αφενός ότι «ο εφιάλτης του κ. Μητσοτάκη είναι η 8κομματική Βουλή», αφετέρου ότι «ο κ. Τσίπρας είναι σε κατάσταση πανικού». Και, υπερασπίσθηκε την προηγούμενη κοινοβουλευτική παρουσία του ΜέΡΑ25, λέγοντας ότι ήταν πάντα πολιτισμένη και με προτάσεις.

Κατηγόρησε, ταυτοχρόνως, τον Αλέξη Τσίπρα ότι νομοθέτησε μεν, την απλή αναλογική, αλλά δεν την τίμησε. Όπως, επέκρινε, τέλος, την Πλεύση Ελευθερίας και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί δεν συνέπηξαν ένα κοινό μέτωπο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα