Γ. Βαϊόπουλος: Ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ που ψάρευε ψήφους σε οικισμούς Ρομά

Ο Γιώργος Βαϊόπουλος φέρεται να είναι ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αντιδήμαρχος Μουζακίου, όπου μαζί με συνεργάτες του εξαγόραζε ψήφους έναντι αμοιβής στην Καρδίτσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το βράδυ του Σαββάτου (20/5) πριν από τις εκλογές, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας, συνέλαβαν τους τρεις συνεργάτες του υποψηφίου και τους δύο ψηφοθήρες Ρομά.

Στο αυτοκίνητο του ενός ψηφοθήρα βρέθηκαν 197 δελτία ταυτότητας πολιτών, ένα διαβατήριο, δύο φωτοαντίγραφα δελτίων ταυτότητας και μία σακούλα με 114 σφραγισμένους φακέλους με επισυναπτόμενη κάρτα του υποψήφιου βουλευτή.

 

Γιώργος Βαϊτοπουλος, εξαγορά ψήφων Καρδίτσα, ψηφοθηρία Καρδίτσα, ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσα βουλευτής, Ρομα εξαγορά ψήφων, εκλογές 2023,

 

Μέσα σε κάθε φάκελο υπήρχαν 5 ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ με σταυρωμένο το όνομα του υποψήφιου βουλευτή Βαιόπουλου. Επίσης στην κατοχή του 51χρονου Ρομά κατασχέθηκαν 4.400 ευρώ και στην κατοχή του φίλου του βουλευτή βρέθηκε το ποσό των 1.660 ευρώ.

Αυτός είναι ο υποψήφιος βουλευτής που εξαγόραζε ψήφους στην Καρδίτσα

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο κ. Βαϊόπουλος έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Μουζακίου Καρδίτσας, είναι πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας και έχει έντονη δραστηριότητα σε συνεταιρισμούς Αγροτών και Κτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής.

Ζητούσε ψήφους από τον οικισμό Ρομά στους Σοφάδες έναντι αμοιβής

Όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν τον 37χρονο ψηφοθήρα, σχετικά με τα δελτία ταυτότητας και τα ψηφοδέλτια εκείνος απάντησε πως μία εβδομάδα πριν επικοινώνησε μαζί του ένας 30χρονος “φίλος” του υποψήφιου βουλευτή με τον οποίο γνωριζόταν από το ποδόσφαιρο, προκειμένου να βρει ψηφοφόρους μέσα στον οικισμό αθιγγάνων στους Σοφάδες, οι οποίοι να “σταύρωναν” τον υποψήφιο αντί 20 ευρώ την ψήφο.

Το Σάββατο, σύμφωνα με τον 37χρονο, επικοινώνησε και πάλι μαζί του ο 30χρονος και του είπε να συναντηθούν για να του δείξει τον αριθμό ταυτοτήτων που είχαν συγκεντρώσει και εκείνοι να τους έδιναν τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στον αριθμό τους μαζί με τον αντίστοιχο αριθμό ψηφοδελτίων. Τις ίδιες αναφορές επιβεβαίωσε και ο 51χρονος επίδοξος “ψηφοθήρας”.

Δύο από τους συλληφθέντες ομολόγησαν την συμμετοχή τους
Οι δύο Ρομά αποδέχθηκαν τις κατηγορίες ενώ οι τρεις συνεργάτες του υποψήφιου βουλευτή τις αρνήθηκαν κατηγορηματικά δηλώνοντας πως ότι έχουν να πουν θα το αναφέρουν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, κατασχεθήκαν όλα τα πειστήρια, καθώς από την έρευνα προκύπτουν στοιχεία για προσέγγιση ψηφοφόρων εντός οικισμού προκειμένου να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής τον υποψήφιο Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βαϊτόπουλο, έναντι χρηματικού ποσού.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καρδίτσας ο οποίος διέταξε την διενέργεια προανάκρισης και την κράτηση των εμπλεκομένων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα