Γ. Τσίπρας: Άστοχες οι δηλώσεις Παπαδημούλη – Δεχθήκαμε συντριπτική ήττα

Άστοχες χαρακτήρισε τις δηλώσεις που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, μεταξύ αυτών και του Δημήτρη Παπαδημούλη, ο βουλευτής του ΣΥΡIΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

“Οι δηλώσεις που ακούτε τις τελευταίες ημέρες από σήμερα θα σταματήσουν, έχουν γινει κι ορισμένες εντελώς άστοχες, για το timing που γίνονται, γιατί δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα, και αναφέρομαι και στον κ. Παπαδημούλη” είπε ο κ. Τσίπρας.

Τόνισε ότι σήμερα συζητάμε για τις εκλογές, θα υπάρχει αλλαγή των συνθημάτων του ΣΥΡΙΖΑ, όχι στο πρόγραμμα. Αναφερόμενος δε στο ζήτημα του φράχτη στον Έβρο, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την πάτησε σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα στην παρούσα φάση “κι όταν λέω παρούσα φάση δεν εννοώ μόνο μέχρι τις εκλογές, και μετά τις εκλογές”.

Πρόσθεσε πως “το ότι πρέπει να συζητήσουμε το τι έγινε και τι δεν έγινε είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί προφανώς”.

Και συνέχισε: “Έχουμε δεχθεί μια συντριπτική ήττα, ουδείς το αμφισβητεί αυτό. Η ήττα θέτει ζητήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, για την άμεση προοπτική του. Πρέπει άμεσα να ανακάμψουμε, ο συσχετισμός στην κοινωνία δεν είναι αυτός που καταγράφηκε στην κάλπη, πρέπει να συζητήσουμε ποια γεγονότα οδήγησαν σε αυτή την κατολίσθηση που είναι σπάνιο φαινόμενο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό”.

Πρόσθεσε ότι “μπορεί να έχει ανοίξει η όρεξη σε δυναμικά κέντρα να τελειώνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, να τελειώνουν με τον Τσίπρα κι αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω να βάλουμε τα δυνατά μας, να σοβαρευτούμε, να πάμε να δώσουμε τη μάχη απέναντι στη ΝΔ”.

Τόνισε ότι υπάρχουν οι όροι στην κοινωνία για να ανακάμψουμε και πρόσθεσε ότι η βασική απειλή είναι η λευκή επιταγή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να κυβερνήσει στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

“Δεν πρέπει να δοθεί λευκή επιταγή και δεν πρέπει να έχει αυτοδυναμία η ΝΔ”, είπε.

Η δήλωση του Δ. Παπαδημούλη
“Με τον Τσίπρα επικεφαλής, να βγάλουμε πιο μπροστά και νέα στελέχη όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλου για τις δεύτερες εκλογές 2023 στις 25 Ιουνίου”, ήταν η πρόταση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τη συντριβή που υπέστη στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση.

Ειδικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε: “Η πρόκληση για εμάς είναι για τον ένα μήνα μέχρι τις εκλογές, με τον Τσίπρα επικεφαλής και βγάζοντας πιο μπροστά και νέα στελέχη, που διακρίθηκαν στις κάλπες αυτές, τις πολύ δύσκολες για εμάς- όπως η Έφη Αχτσιόγλου, όπως ο Αλέξης Χαρίτσης, όπως ο Νάσος Ηλιόπουλος, που πρώτευσαν με πολύ μεγάλο αριθμό σταυρών στις περιφέρειές τους- να οργανώσουμε τη δική μας ανασυγκρότηση με μεγαλύτερη πολιτική και προγραμματική σαφήνεια για το σχέδιο που θέλουμε για την Ελλάδα και για την ατζέντα της αντιπολίτευσής μας”.

“Νομίζω ότι όλα θα τεθούν στο τραπέζι” δήλωσε από την πλευρά του o Ανδρέας Ξανθός, πρώην υπουργός Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ, στον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8”. Όταν ρωτήθηκε για το κατά πόσο στις εσωκομματικές συζητήσεις μετά και τις εκλογές 2023 της 25ης Ιουνίου, θα τεθεί ζήτημα ηγεσίας, είπε:

“Μετά από ένα τέτοιο αρνητικό αποτέλεσμα κανείς δεν μπορεί να πει ότι “αυτό είναι ένα θέμα ταμπού”.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ξανθός, σημείωσε ότι δεν μπορεί να συζητηθεί τώρα ποιες θα είναι οι κινήσεις που θα κάνει το κόμμα μακροπρόθεσμα, καθώς απαιτείται μια απόσταση από την συγκυρία, όπως και να έχει ολοκληρωθεί ο εκλογικός κύκλος με την διενέργεια και των επόμενων εκλογών, της 25ης Ιουνίου, ωστόσο είπε χαρακτηριστικά:

“Πιστεύω ότι μετά από ένα τέτοιο αρνητικό αποτέλεσμα κανείς δεν μπορεί να πει ότι “αυτό είναι ένα θέμα ταμπού, δεν το συζητάω”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα