

Την εκτίμηση ότι ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα μπορούσε να προκαλέσει στασιμοπληθωρισμό στην Ευρωζώνη εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.
Όπως επεσήμανε ο ίδιος μιλώντας στους Financial Times, o πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα μπορούσε να δημιουργήσει νέες προκλήσεις για την οικονομία της Ευρώπης, από διαταραχή στην αγορά ενέργειας μέχρι και την εισροή προσφύγων,.
Δεδομένου ότι η ευρωζώνη συνεχίζει να είναι ένας μεγάλος καθαρός εισαγωγέας ενέργειας, η σύγκρουση «είναι πιθανό να έχει στασιμοπληθωριστικό αντίκτυπο », δήλωσε ο διοικητής της ελληνικής κεντρικής τράπεζας στην εφημερίδα.
Προσέθεσε ότι η αναταραχή στη Μέση Ανατολή άλλαξε την ισορροπία σε βάρος εκείνων που θα επιθυμούσαν οποιαδήποτε περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
Οι τιμές του αργού πετρελαίου εκτοξεύτηκαν στον απόηχο της μαζικής εισβολής στο Ισραήλ από τη Γάζα από μια παλαιστινιακή ισλαμιστική ομάδα στις 7 Οκτωβρίου.
Σχετικά Νέα
Πούτιν: Για πρώτη φορά ανοιχτός σε «διμερείς συνομιλίες» με το Κίεβο
Ανακοινώνοντας το τέλος της πασχαλινής «εκεχειρίας», ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα «θα.
Πάπας Φραγκίσκος: Ηγέτες από ολόκληρο τον κόσμο τον αποχαιρετούν
Η είδηση του θανάτου του Πάπα Φραγκίσκου σκόρπισε παγκόσμια θλίψη και συγκίνηση. Από την.
SOS για τη Σαντορίνη: Τα υποθαλάσσια ηφαίστεια είναι ικανά για μεγάλες εκρήξεις
Μπορεί οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις οι οποίες για μήνες ταρακούνησαν τις νοτιοανατολικές Κυκλάδες, με.
Πώς θα κυμανθεί το επόμενο διάστημα η τιμή των καυσίμων
Ο Γιώργος Ασμάτογλου, πρώην πρόεδρος πρατηριούχων και εμπόρων καυσίμων μίλησε στο Open και εξήγησε.