

Το Βορειοατλαντικό συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα «συμφώνησε σε μία ισχυρή δήλωση καταδικάζοντας σκληρά την αναγκαστική προσγείωση ενός πολιτικού αεροσκάφους στην πορεία του από μία πρωτεύουσα του ΝΑΤΟ, την Αθήνα προς μία άλλη πρωτεύουσα του ΝΑΤΟ, το Βίλνιους» σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας.
«Δηλώσαμε επίσης ξεκάθαρα ότι αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι μία ανεξάρτητη έρευνα και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δήλωσαν επίσης ξεκάθαρα ότι χρειαζόμαστε να δούμε ότι ο δημοσιογράφος και η φίλη του που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της προσγείωσης του αεροπλάνου, πρέπει να απελευθερωθούν» υπογράμμισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.
«Έχω επίσης δηλώσει πολλές φορές ότι καλώ για την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων στην Λευκορωσία» συμπλήρωσε.
Παράλληλα, σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ προχώρησε σε μια «ξεκάθαρη και ισχυρή δήλωση από όλους τους συμμάχους την περασμένη εβδομάδα» και επίσης καλωσορίζει το γεγονός ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ εφαρμόζουν κυρώσεις, καθώς και τα μέτρα και τις κυρώσεις που συμφωνήθηκαν από την ΕΕ. «Αυτό είναι ξεκάθαρο μήνυμα και ενωτικό για το θέμα» κατέληξε ο ΓΓ της Συμμαχίας.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος ξεκινά τις απολύσεις εργαζομένων στο γραφείο περιβαλλοντικής δικαιοσύνης
Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (Environmental Protection Agency- EPA) έστειλε ειδοποιήσεις λύσης συμβάσεων εργασίας.
Πρόωρες βουλευτικές εκλογές σκέφτεται να κηρύξει ο Μακρόν
Ο Εμανουέλ Μακρόν διερευνά την πιθανότητα διάλυσης του κοινοβουλίου και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών το.
Συναγερμός στη Ρωσία μετά από ισχυρή έκρηξη ανατολικά της Μόσχας
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή Βλαντίμιρ της Ρωσίας, ανατολικά της Μόσχας, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε, ανέφερε το.
Λαγκάρντ: Ελπίζω ο Τραμπ να μην απομακρύνει τον Πάουελ
Η Ευρώπη δεν έχει αδικήσει τις ΗΠΑ στο εμπόριο, δήλωσε την Τρίτη η πρόεδρος.