Γ. Ραγκούσης: «Εύχομαι να μην τριτώσει το εθνικό κακό από κυβέρνηση Ν.Δ.»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ µιλά σε συνέντευξή του για την αναβίωση της εκδικητικής εκδοχής του κράτους της δεξιάς με αφορμή το πανελλήνιο πογκρόµ κοµµατικών διώξεων στην ΕΛ.ΑΣ. και εύχεται να µην τριτώσει το εθνικό κακό από κυβέρνηση Ν∆

“Εάν εξετάσουµε συνολικά τη µεταπολιτευτική περίοδο από το 1974 µέχρι σήµερα, τότε θα διαπιστώσουµε ότι στην Ελλάδα δηµιουργήθηκαν δύο µείζονα εθνικά προβλήµατα. Το 1992 το Μακεδονικό και το 2009 η εντός ευρώ χρεοκοπία µετά το πρωτογενές έλλειµµα των 24 δισ. ευρώ εκείνου του έτους” .

“Και το Μακεδονικό και το έλλειµµα των 24 δισ. τα προκάλεσε το κόµµα της Ν∆ ως κυβέρνηση της χώρας” εξηγεί ο Γιάννης Ραγκούσης και προσθέτει: Υπό αυτήν την έννοια λοιπόν, µακάρι να µην τριτώσει το εθνικό κακό από κυβέρνηση Ν∆. Εύχοµαι και ελπίζω η Ελλάδα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη να µην υποστεί ακρωτηριασµό των εθνικών συµφερόντων της σε Αιγαίο και Κύπρο από την Τουρκία.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο ΕΘΝΟΣ, ο  τοµεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στη Ν.Δ. για τις κομματικές διώξεις στην ΕΛΑΣ σημειώνοντας ότι: “Όπως η διεθνής ∆εξιά, έτσι και η ελληνική ∆εξιά έχει επιλέξει να κερδοσκοπήσει κοµµατικά πάνω στα προβλήµατα ασφάλειας. Γι’ αυτό και όσο βρίσκονται στην αντιπολίτευση καταφεύγουν σε δεσµεύσεις-θηλιά στον λαιµό τους – σαν αυτές του κ. Μητσοτάκη ότι «τον πρώτο µήνα θα τελειώσω το άβατο των Εξαρχείων» και «στις 8 Ιουλίου θα τελειώσω µε τον “Ρουβίκωνα”».

«Ενώ όταν βρεθούν στην κυβέρνηση καταφεύγουν σε αστυνοµικούς θεατρινισµούς και επιδίδονται σε έναν αχαλίνωτο κοµµατισµό. Στην Ελληνική Αστυνοµία πραγµατοποίησαν ένα πανελλήνιο πογκρόµ κοµµατικών διώξεων µε θύµατα άριστους αξιωµατικούς, γυναίκες και άνδρες, αναβιώνοντας την πιο εκδικητική εκδοχή του κράτους της ∆εξιάς. ∆ιώξεις για τις οποίες εκτέθηκαν ακόµη περισσότερο όταν υποχρεώθηκαν να συγχαρούν το έργο των πυροσβεστών, τους οποίους ευτυχώς λόγω καλοκαιριού αναγκάστηκαν να τους διατηρήσουν στις ίδιες θέσεις στις οποίες βρίσκονταν και τα προηγούµενα χρόνια. Επιλογή που αποδείχτηκε σωστή».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάργησε το ΑΣΕΠ και κατέστησε την “ανομία” κυβερνητική εξαγγελία στην Σαμοθράκη

«Η Ιστορία δεν γράφεται µε ψευτοδικαιολογίες. Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Βορίδη ενώ µπορούσε, όπως όλες οι προηγούµενες κυβερνήσεις, µε το ΑΣΕΠ να αντιµετωπίσει την έκτακτη ανάγκη της χοιροτροφίας, κατήργησε το ΑΣΕΠ. Πρόκειται για µια άνευ προηγουµένου τσεκουριά στην αξιοκρατία και στο ΑΣΕΠ που αποτελεί κατάκτηση όλων των πολιτών. Αλλά δεν είναι µόνο αυτό το «άνευ προηγουµένου» τους. Κατέστησαν την ανοµία επίσηµη κυβερνητική εξαγγελία στις υποσχέσεις τους προς τους επαγγελµατίες της Σαµοθράκης. Αναβίωσαν τις αναχρονιστικές προσλήψεις ειδικών φρουρών εκτός Πανελλαδικών Εξετάσεων, καταργώντας 1.114 οργανικές θέσεις, κυρίως αστυφυλάκων. Η προσπάθεια διορισµού του νέου διοικητή της ΕΥΠ ξεκίνησε ως φιάσκο και εξελίσσεται σε σκάνδαλο».

Ακόµη δεν υπάρχει ΦΕΚ διορισµού του. Οπως και άνευ µεταπολιτευτικού προηγουµένου είναι ότι κατάφεραν να προκαλέσουν την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη Βουλή µέσα στον πρώτο µήνα της διακυβέρνησής τους.

Ένα παρωχηµένο παλαιοκοµµατικό µοντέλο διατεταγµένης διακυβέρνησης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο Γιάννης Ραγκούσης εξήγησε ότι στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ένα παρωχηµένο παλαιοκοµµατικό µοντέλο διατεταγµένης διακυβέρνησης…

…«εάν αποσυνθέσεις την πρωθυπουργία Μητσοτάκη θα δεις να σου αποµένουν οι κ. ∆ηµητριάδης, Κοντολέων, Οικονόµου και Τσουβάλας».

«Γρ. ∆ηµητριάδης, ο ανιψιός Μητσοτάκη διορισµένος επιτελάρχης στο Μαξίµου. Π. Κοντολέων, ο «άριστος» κατά τον κ. Μητσοτάκη -υπάλληλος σε ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι µε αµφίβολης ισοτιµίας πτυχίο αλλοδαπής- διοικητής στην ΕΥΠ.»

«∆. Οικονόµου, ο υπάλληλος του κ. Λάτση ως υφυπουργός Μητσοτάκη, αρµόδιος για την επένδυση του κ. Λάτση. Κ. Τσουβάλας, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στην τραγωδία στο Μάτι, νέος γενικός γραµµατέας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του Μητσοτάκη.»

«Εχουµε να κάνουµε µε ένα παρωχηµένο παλαιοκοµµατικό µοντέλο διατεταγµένης διακυβέρνησης, όπως άλλωστε απέδειξε η µε εντολή ΣΕΒ κατάργηση προστατευτικών διατάξεων για τους εργαζοµένους. Παρ’ όλα αυτά εµείς το κρίσιµο πολιτειακά καθήκον της αξιωµατικής αντιπολίτευσης θα το φέρουµε εις πέρας µε τεκµηρίωση και υπευθυνότητα, χωρίς εκπτώσεις ή συµβιβασµούς.»

Πηγή: avgi.gr

Σχετικά Νέα