

«Η απανθρακοποίηση αποτελεί ευκαιρία για τη βελτίωση της δημόσιας εικόνας της ναυτιλίας», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, στη διάσκεψη του Διεθνούς Ναυτικού Επιμελητηρίου (ICS) στο Λονδίνο, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σκοπός της διάσκεψης, ήταν η συζήτηση των προϋποθέσεων που θα διασφαλίσουν μία ομαλή πορεία για μηδενικές, καθαρές εκπομπές, στο μέσο του αιώνα.
«Η βιομηχανία που μεταφέρει το 90% του παγκόσμιου εμπορίου, έχει δεσμευθεί για την απανθρακοποίηση», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, προσθέτοντας : «η Ελληνική Ναυτιλία που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας, προσβλέπει στην εποικοδομητική συνεργασία όλων των φορέων, (Ναυτιλιακών, παραγωγών καυσίμων και μηχανών, ναυπηγείων κ.α), για την επίτευξη του στόχου. Η απανθρακοποίση της Ναυτιλίας, είναι και ευκαιρία για τη βελτίωση της δημόσιας εικόνας της», υπογράμμισε.
«Η Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης, «θα συμβάλλει αποφασιστικά στην υιοθέτηση βιώσιμων πολιτικών απαλλαγής από τον άνθρακα προς όφελος του περιβάλλοντος και για ένα βιώσιμο μέλλον της Ναυτιλίας, ο οποίος διαδραματίζει στρατηγικό ρόλο για το έθνος μας, την ΕΕ και ολόκληρο τον κόσμο».
Σχετικά Νέα
Συνάντηση Τ. Θεοδωρικάκου με αντιπροσωπεία της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας των ΗΠΑ
Συνάντηση με αντιπροσωπεία της U.S. International Development Finance Corporation (DFC), υπό την Chief Financial.
Ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέας Αριστεράς για τη δικογραφία για τα Τέμπη
Οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος και της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.
Σ. Ζαχαράκη σε ΔΟΕ: Καμία υπαναχώρηση για την αξιολόγηση και ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης
Δεν θα υπάρξει καμία υπαναχώρηση από τον νόμο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ανέφερε.
Β. Κικίλιας για αύξηση ναύλων σε φορτηγά: Πρόκειται για αύξηση 1-2 λεπτά /κιλό
Από το βήμα της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης.