Γ. Παυλάκης: Κίνδυνος για νέο “τσουνάμι” κρουσμάτων στη Β. Ελλάδα – Πάμε να σώσουμε τα Χριστούγεννα

Την ανησυχία του για την πορεία του ιού στη χώρα εξέφρασε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης σημειώνοντας πως δεν πρέπει να τίθεται θέμα διεξαγωγής παρελάσεων ή εορταστικών εκδηλώσεων, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως αυτό που προέχει είναι να “σωθούν” τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γιατρός σημείωσε ότι κρίνεται επίφοβη η επανάληψη του περσινού χειμώνα στην Βόρεια Ελλάδα και ο κίνδυνος να σημειωθεί, όπως είπε, ένα νέο “τσουνάμι” κρουσμάτων διότι “η μισή κοινωνία δεν είναι εμβολιασμένη”.

Για την επιβράνδυση στους εμβολιασμούς, επεσήμανε ότι έπρεπε να έχει επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε περισσότερες ομάδες πληθυσμού και πως η κυβέρνηση έπρεπε πάρει παράδειγμα στη στρατηγική της από άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία

Ο γιατρός έκρουσε “καμπανάκι κινδύνου” για τους ηλικιωμένους και τα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες τονίζοντας πως δεν έχουμε δει ανάλογες με το εξωτερικό απώλειες σε αυτές τις ηλικίες: “Έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα προστατευθούν από την κοινωνία. Εμείς χρωστάμε στον χάρο που δεν έχουμε θρηνήσει περισσότερα θύματα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Απαράδεκτη στάση ορισμένων ακόμα και των ειδικών που λένε βλέποντας και κάνοντας”, ανέφερε για το ενδεχόμενο νέο κύμα έξαρσης του ιού στην χώρα. Ο κ. Παυλάκης προείδοποίησε ότι όταν το έρθει το νέο κύμα, θα είναι πια αργά.

Ωστόσο έστειλε μήνυμα ελπίδας λέγοντας πως αξιοποιώντας τα εμβόλια και τηρώντας τα μέτρα “μπορούμε να περάσουμε έναν καλύτερο χειμώνα από αυτόν”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα