Γ. Παυλάκης: Η μετάλλαξη Δέλτα πρέπει να θεωρείται καινούργιος ιός

Ύστατη έκκληση να τηρήσουν όλοι τα μέτρα, με αφορμή τα κορονο-πάρτι που γίνονται μέσα στο καλοκαίρι απηύθυνε ο ερευνητής-γιατρός στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, χαρακτηρίζοντάς τα εστίες υπερμετάδοσης του ιού, γεγονός που “θα το βρούμε μπροστά μας”.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παυλάκης εξήγησε πως “η μετάλλαξη Δέλτα πρέπει να θεωρείται καινούριος ιός. Μεταδίδεται αστραπιαία, μέσω του αέρα. Σταματάει μόνο με lockdown, όταν υπάρχουν τόσα πολλά κρούσματα μέσα στην κοινότητα. Όσο πιο γρήγορα γίνει, τόσο καλύτερα”. Διευκρίνισε πως ένα lockdown 2-3 εβδομάδων θα κόψει τη μετάδοση του ιού “μαχαίρι”.

Παρά τους εμβολιασμούς η κατάσταση είναι ίδια με πέρσι ή και χειρότερα, σημείωσε ο κ. Παυλάκης αναφέροντας πως η Ελλάδα είναι ακόμα η μισή ανεμβολίαστη.

“Η Δέλτα δεν αστειεύεται. Είναι καινούρια επιδημία, μεταδίδεται ταχύτατα, κάνει σοβαρότερη ασθένεια και δυστυχώς προσβάλλει και παιδιά”, επεσήμανε.

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Παυλάκης είπε ότι “τα παιδιά και μολύνονται και μεταδίδουν και νοσούν. Χρειάζεται γενικός εμβολιασμός και πολύ περισσότερα μέτρα”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα