Γ.Παπαδόπουλος: Ενδέχεται να γίνει και άλλος ισχυρός μετασεισμός

Μετασεισμός μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Αττική. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός είχε επίκεντρο 21 χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 19.09 το απόγευμα από τον ίδιο εστιακό χώρο με τον ισχυρό σεισμό 5,1 Ρίχρερ της 19ης Ιουλίου, στη Μαγούλα και έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι οι οποίοι κάνουν λόγο για φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία. Ο σεισμολόγος και μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου Γεράσιμος Παπαδόπουλος ανέφερε μέσω αναρτήσεών του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Η μετασεισμική ακολουθία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, όπως το έχω προσδιορίσει από μέρες, ότι δηλαδή ενδέχεται να γίνει και άλλος ισχυρός μετασεισμός. Όλα είναι απόλυτα φυσιολογικά και στα αναμενόμενα πλαίσια. Υψηλή πιθανότητα και για άλλους μικρότερους μετασεισμούς, χαμηλή για μεγαλύτερο μέχρι περίπου 5 (Ρίχτερ), ελάχιστη πιθανότητα (πρακτικά αμελητέα) για ισχυρότερο του 5,3. Όλες οι μετασεισμικές ακολουθίες χρειάζονται υπομονή.»

Για ομαλή εξέλιξη του φαινομένου έκανε λόγο την Κυριακή ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, εκτιμώντας πως κατά 99% αυτός ήταν ο κύριος σεισμός. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Λέκκας σημείωσε πως περιμένουμε έναν μετασεισμό της τάξης των 4 – 4,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ “που θα είναι προς τη θετική κατεύθυνση”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα