

Υπομονή μέχρι την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων ζήτησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών όταν ρωτήθηκε για το αν τελικά θα είναι υποψήφιος ή όχι ο κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής.
Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε και τι θα γίνει με τι υποψηφιότητες όπως είναι αυτές της κας Σοφίας Νικολάου, της Μαρίας Σπυράκη, του Νίκου Παπαθανάση και του Θεμη Χειμάρρα.
Όπως είπε «δεν υπάρχει τίποτε στον αέρα. Δεν υπάρχει θέμα μη συμμετοχής του κ. Παπαθανάση στα ψηφοδέλτια ενώ τόνισε ότι για τις κυρίες Νικολάου, Σπυράκη και τον κ. Χειμάρα το θέμα έχει κλείσει.
Για το μπλόκο Παπαδημούλη στον φράχτη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επαναφέρει την χώρα στο 2019 τότε που είχαμε Μόριες και Ειδομένη
Για το μπλόκο που επιχείρησε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του ευρωβουλευτή του Δημήτρη Παπαδημούλη με την κατάθεση τροπολογίας στην Βουλή με την οποία ζητεί να μην χρηματοδοτηθεί ο φράχτης στον Έβρο ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο κ. Οικονόμου είπε ότι οι διαφορές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό είναι τεράστιες.
«Εμείς πιστεύουμε ότι η θάλασσα έχει σύνορα, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι. Εμείς πιστεύουμε ότι τα σύνορα στην στεριά πρέπει να φυλάσσονται και ο φράχτης στον Έβρο είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο. Δεν μας έχουν πει αν θα τον γκρεμίσουν ή όχι. Ο κ. Παπαδημούλης καλεί την ΕΕ να σταματήσει να χρηματοδοτεί την χώρα μας για τον φράχτη ενώ είχαμε εξασφαλίσει επιτήρηση και χρηματοδότηση. Είναι δυο τελείως διαφορετικές αντιλήψεις και αναδεικνύεται πεντακάθαρα η βούληση του ΣΥΡΙΖΑ αν απέστρεφε στην διακυβέρνηση της χώρας και αν ήταν και ο κ. Βαρουφάκης θα ήταν ακόμα πιο ακραίο να επαναφέρει την χώρα στάτους που ήταν στο 2018 και 2019 τότε που είχαμε Μόριες και Ειδομένη που είχαμε δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες να διαλύουν τον κοινωνικό ιστό να ζουν σε άθλιες συνθήκες.
Οικονόμου για εκλογές: Θέλουμε οι πολίτες την 21η Μαΐου να την αντιμετωπίσουν σαν την τελική κάλπη
Οι εκλογές της 21ης Μαΐου δεν είναι άσκηση αριθμητικής είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι όλη αυτή η συζήτηση αδικεί το βασικό χαρακτηριστικό των εκλογών.
«Δεν είναι άσκηση αριθμητικής αλλά μια πολιτική διαδικασία. Εδώ το έχουμε βάλει λίγο στην άκρη και εστιάζουμε στην αριθμητική. Η θέση της ΝΔ είναι πεντακάθαρη εμείς πηγαίνοντας προς τις εκλογές αναδεικνύουμε την σημασία τους. Είναι η καθοριστική κάλπη. Οι Έλληνες συγκρίνουν 4ετιες και πρωθυπουργούς και θα αποφασίσουν πως θα προχωρήσουμε. Για μια σταθερή και συμπαγή κυβέρνηση. Για όλα τα υπόλοιπα μην ρωτάτε εμάς αλλά εκείνους που πιστεύουν στην απλή αναλογική και δεν λένε τι εννοούν ποια θα είναι τα κομμάτια της προοδευτικής διακυβέρνησης. Οι μισοί στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν Βαρουφάκη. Ο Ανδρουλάκης αυτοπροτείνεται. Αν βγάλετε άκρη πείτε το και σ εμάς.
Θεωρώ πολύ σημαντικό το αποτέλεσμα αυτής της εκλογής. Οι διαφωνίες μας με την απλή αναλογική δεν είναι κρυφές. Δεν υποτιμούμε την διαδικασία. Είναι μια πολύ σοβαρή διαδικασία και θέλουμε να την αντιμετωπίσουν οι πολίτες σαν να είναι η τελική κάλπη».
Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι κυβερνητικό έργο συνεχίζεται και σήμερα ψηφίζεται ένα σοβαρό νομοσχέδιο. «Μαθαίνω», είπε επίσης, «ότι θα βάλει άνω τελεία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον κοινοβουλευτικό ακτιβισμό και θα το ψηφίσει».
«Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα του 2019 και την Ελλάδα του 2023»
«Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός που παραδέχονται όλοι οι ειλικρινείς πολίτες ότι καμία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά δεν αντιμετώπισε περισσότερες εξωγενείς κρίσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Από τις μεταναστευτικές εισβολές στον Έβρο και τις διαρκείς απειλές μια προκλητικής Τουρκίας, μέχρι την πανδημία, τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση και ακρίβεια που ενέσκηψε μετά. Παρόλα αυτά αυτή η κυβέρνηση τήρησε και σε αρκετές περιπτώσεις υπερέβη την συμφωνία αλήθειας που υπέγραψε το 2019 με τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης» είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών
«Προφανώς υπήρξαν στο διάστημα αυτό και λάθη και αρρυθμίες και αστοχίες και καθυστερήσεις. Γνωρίζουμε ότι υπήρξαν περιπτώσεις που δεν προλάβαμε να κάνουμε ορισμένα πράγματα που έπρεπε να γίνουν και ορισμένα που έγιναν δεν έγιναν όσο καλά θα θέλαμε. Αλλά δεδομένων των συνθηκών οι αστοχίες και οι καθυστερήσεις τα λάθη μας δεν μπορούν και δεν πρέπει να ακυρώσουν το συνολικό έργο που συντελέστηκε. Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα του 2019 και ανάμεσα στην Ελλάδα του 2023. Μέσα σε 4 χρόνια η Ελλάδα έγινε και συνεχίζει να γίνεται ισχυρότερη οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά. Μια χώρα που βελτίωσε τις συνθήκες ζωής των πολιτών της σε πάρα πολλούς τομείς» πρόσθεσε.
Επισήμανε ότι η Ελλάδα έγινε μια χώρα ασφαλές καταφύγιο στη διάρκεια των κρίσεων, που κατάφερε να αναβαθμίσει αισθητά το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.
«Ανάμεσα στα αλλά μειώσαμε ή καταργήσαμε 50 φόρους ύψους 7 δισ. ευρώ»
Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όλα τα οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και είχαν θετική επίπτωση στο εισόδημα των πολιτών και είπε «Είμαστε ένα σκαλοπάτι πριν από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα μέσα σε αυτή τη χρονιά με την κυβέρνηση της ΝΔ και μέσα σε κλίμα πολιτικής σταθερότητας».
«Οι πολίτες ξέρουν τι έγινε από το 2015 έως το 2019 και ξέρουν τι έγινε από το 2019 έως το 2023 και με βάση τα στοιχεία, με τον λογικό υπολογισμό, με την προοπτική που αυτός δημιουργεί για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στο μπροστά και στο πίσω. Καλούνται να επιλέξουν αν θα προχωρήσουμε σταθερά, τολμηρά και μπροστά» υπογράμμισε.
Ο κ. Οικονόμου έκλεισε ανακοινώνοντας τα μέτρα που νομοθετούνται σήμερα για τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών της τραγωδίας των Τεμπών.
Σχετικά Νέα
Όλγα Κεφαλογιάννη: Ουσιαστικό βήμα προς τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη ο συνεδριακός τουρισμός
Το νεόδμητο συνεδριακό κέντρο του Theartemis Palace Hotel στο Ρέθυμνο επισκέφθηκε πρόσφατα η υπουργός.
Σ.Παπασταύρου: Έρχονται άμεσα επιδοτήσεις για ΜμΕ
Τις προσεχείς πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόσο σε ενεργειακά όσο και χωροταξικά.
Θ.Κοντογεώργης: Επιδιώκουμε η ανάπτυξη να επιστρέφει στην κοινωνία με παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα
Τα ζητήματα της οικονομίας – ελληνικής και διεθνούς – ήταν το βασικό θέμα συζήτησης.
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..