Γ. Οικονόμου προς Άγκυρα: Η Ιστορία δεν παραχαράσσεται και δεν διαγράφεται

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Ιστορία δεν παραχαράσσεται και δεν διαγράφεται, έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε στην πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου η Άγκυρα.

Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γ. Οικονόμου σχετικά με την επίθεση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε πως τα ιστορικά γεγονότα είναι πολύ συγκεκριμένα, οι εκληματικές και δολοφονικές συμπεριφορές, όπως οι γενοκτονίες, είναι πράγματα που έχουν συμβεί και έχουν χαρακτηριστεί όχι μόνο από τη χώρα μας αλλά και από άλλες χώρες.

«Η ιστορία δεν παραχαράσσεται και πολύ περισσότερο, δε διαγράφεται», τόνισε ο Γ. Οικονόμου.

Η αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Το τουρκικό ΥΠΕΞ είχε χαρακτηρίσει «αβάσιμα» όσα είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εκδήλωση επίσημης παρουσίασης του σχεδίου ανέγερσης του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Εκεί, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η ιστορία του ποντιακού ελληνισμού υπήρξε μακρά, λαμπρή και οδυνηρή. «Η τραγική κατάληξή της, με τη μεθοδευμένη και συστηματική γενοκτονία που με διωγμούς, σφαγές, προσπάθειες βίαιου εξισλαμισμού και ανείπωτη βαρβαρότητα, τους ξερίζωσε από τις πατρογονικές εστίες τους και τους έφερε στον δρόμο της προσφυγιάς, είναι ανεπούλωτο τραύμα», πρόσθεσε.

Σημείωνε επίσης ότι «θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι λόγω αυτών των εγκλημάτων, τα οποία καταγράφηκαν και στην έκθεση της Επιτροπής Έρευνας των Συμμαχικών Δυνάμεων, σύμφωνα με το άρθρο 59 της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάννης, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να δώσει αποζημιώσεις για τις ζημιές που προέκυψαν από τις παραβιάσεις των νόμων του πολέμου».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα