Site icon The Indicator

Γ. Οικονόμου: Παραιτημένος από την πραγματικότητα ο Αλ. Τσίπρας

Θράσος» καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στις βολές του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναφερόμενος στη μελέτη των κ. Τσιόδρα – Λύτρα σχολίασε πως ο πρωθυπουργός θα έπρεπε είτε να έχει ζητήσει δημόσια συγγνώμη, είτε να παραιτηθεί.

«Θέλει πολύ θράσος να μιλά για παραίτηση εκείνος που είναι παραιτημένος από την πραγματικότητα και την ευθύνη για ένα θέμα τόσο σοβαρό όπως η πανδημία» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επισήμανε παράλληλα πως η κυβέρνηση κατάφερε να υπερδιπλασιάσει τις μονάδες εντατικής θεραπείας. Το ΕΣΥ διαθέτει σήμερα πάνω από 1.200 ΜΕΘ και οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι στη διάθεση του ΕΣΥ, είτε για Covid περιστατικά είτε για non-Covid, είπε.

«Παραλάβαμε 577, έχουμε στη διάθεσή μας σήμερα που δίνεται μάχη με την πανδημία πάνω από 1.200. Αυτό που λέει οι μελέτη είναι το αυτονόητο. Όσο περισσότερες διασωληνώσεις έχουμε τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να έχουμε ανθρώπινες απώλειες. Αποδεικνύεται όμως πως η πίεση της πανδημίας όταν έχουμε ανεμβολίαστους σε ηλικίες ευάλωτες, οι ΜΕΘ αυτές δεν θα επαρκούσαν. Αυτό δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, το βλέπουμε σε όλο τον κόσμο» δήλωσε απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Exit mobile version