Γ. Οικονόμου: Ούτε lockdown θα γίνει ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει

Στις ανησυχίες για το ενδεχόμενο lockdown και τη λήψη μέτρων της κυβέρνησης αναφορικά με την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων που αφορούν στη συμπεριφορά όλων των πολιτών όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Όπως είπε, η Κυβέρνηση έχει χαράξει μια στρατηγική για την ανάσχεση της πανδημίας, με στόχο να παραμείνουν ανοικτές και πλήρως λειτουργικές η κοινωνία, η εκπαίδευση και η οικονομία, να ελεγχθεί κατά το μάλλον η διασπορά του ιού και να περιοριστούν οι ανθρώπινες απώλειες. «Απώλειες που θα ήταν σαφώς λιγότερες εάν είχε μεγιστοποιηθεί το ποσοστό εμβολιασμού», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι συνεχίζουμε χωρίς την προοπτική lockdown στον ορίζοντα, λέγοντας χαρακτηριστικά «ούτε lockdown θα γίνει ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει».

Αναφερόμενος στις κατηγορίες που εξαπολύει η αξιωματική αντιπολίτευση για τον τρόπο αντιμετώπισης του κορονοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει να εύχεται να γίνει lockdown, ενώ δεν έχει κάτι ουσιαστικό και συγκεκριμένο να προτείνει.

Όπως είπε, ο κ. Τσίπρας εκτός από το να μεταχειρίζεται αφορισμούς, εκτός από το να προσθέτει κοινοτοπίες, θα πρέπει να προτείνει εφαρμόσιμες λύσεις, τονίζοντας ότι όλο τον καιρό απαντά με την πρακτική των προσλήψεων – μα έχουν γίνει προσλήψεις. «Επιμένει μέσα από το δικό του πρίσμα. Δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο αλλά σε θέση μάχης για να περιορίσουμε τις απώλειες», ανέφερε.

Δεν γίνεται αναστολή των χειρουργείων

«Δεν υπάρχει οδηγία της κυβέρνησης για αναστολή των χειρουργείων σε κανένα ποσοστό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ειδικά στην Αττική δεν υπάρχει χειρουργείο που να έχει αναβληθεί και που να είναι άμεση ανάγκη να πραγματοποιηθεί, ενώ υπάρχει πάντα δυνατότητα συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη να κρατηθεί το ΕΣΥ όρθιο, το οποίο ενισχύεται συνεχώς με κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές και με ιδιώτες γιατρούς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα