Γ. Οικονόμου: Όλες οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την πολιτική κυριαρχία της κυβέρνησης

«Όλες οι δημοσκοπήσεις από το 2018 αποτυπώνουν την πολιτική κυριαρχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και το 2019 από τις κάλπες επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας στην ΕΡΤ1 την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις δημοσκοπήσεις.

«Όλοι ξέρουμε ποιος προσπάθησε να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ για να στήσει κανάλια. Απίθανες εταιρείες δημοσκοπήσεων από το στενό περιβάλλον του κ. Τσίπρα όχι απλώς χαμήλωναν τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ αλλά ψήλωναν τη Χρυσή Αυγή, σε μια μάταιη προσπάθεια γιατί με την πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να τα βάζει», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επισήμανε:

«Έχει αναδειχθεί ο τρόπος που το σύστημα Τσίπρα χρησιμοποίησε τον κ. Καλογρίτσα για το ΣΥΡΙΖΑ ΤV, ενώ οι αμφιβολίες για τα τρία εκατομμύρια αν συνδεθούν με άλλα περιστατικά βγαίνει η άκρη του νήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου, σχολιάζοντας ότι το ζήτημα της παταγώδους αποτυχίας της αντιπολίτευσης δεν αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο.

«Είχε διαχειριστεί κι άλλος πρωθυπουργός πανδημία; ‘Εχουν δοθεί εξηγήσεις 5 φορές στη Βουλή για τα χρήματα και προκύπτει χρηματοδότηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μέσων ενημέρωσης Η μήπως δεν θα έπρεπε να κάνουμε καμπάνιες για εμβολιασμό;», τόνισε ο κ. Οικονόμου και επίσης έθεσε ως ερώτημα «αν είναι επίσης fake και προνομιακή προβολή, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η εξωτερική πολιτική, οι 15.000 θέσεις εργασίας, οι επενδύσεις από κολοσσούς, οι γονικές παροχές και τα μέτρα κοινωνικής στήριξης».

«Έχουν αποφασίσει να μείνουν αγκυλωμένοι στο χθες και σε ερμηνευτικά εργαλεία του παρελθόντος. Είμαστε έτοιμοι για συζήτηση για αν υπήρξε διαθεση χειραγώγησης και πιστεύω ότι θα προκύψουν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Να διερευνηθεί σε όλο το βάθος. Το διαδικαστικό είναι δευτερεύον», σημείωσε.

«Ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε με ταχύτητα πρωτόγνωρη»
«Από την πρώτη στιγμή που είχαμε τις καταστροφές, το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές, κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός, σε συνεργασία και με την Αυτοδιοίκηση, για να προγραμματίσουμε τις ενέργειες αποκατάστασης των περιοχών και θωράκισης απέναντι σε φαινόμενα πλημμυρών. Η ταχύτητα, με την οποία κινήθηκε ο κρατικός μηχανισμός, είναι πρωτόγνωρη. Βρίσκονται σε εξέλιξη τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Όπως είπε, «όταν τα μεγάλα έργα για να προχωρήσουν ήθελαν δύο χρόνια, εμείς ήδη τα έχουμε ξεκινήσει και βρίσκονται πάνω από 500 άνθρωποι σε συγκεκριμένα σημεία στους δήμους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και από τις πλημμύρες και εργάζονται συνεχώς. Δεν λέμε ότι μέσα σε δύο μήνες προλάβαμε να θωρακίσουμε την περιοχή για να είναι πλήρως διασφαλισμένη απέναντι στις πλημμύρες. Έχουμε καταφέρει, με αυτά που κάναμε, να έχουμε θωρακίσει ως έναν βαθμό την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας. Συνεχίζουμε για να αντιμετωπίσουμε, όχι μόνο τα θέματα που προκύπτουν με βάση το δάσος που κάηκε, αλλά και μια σειρά από δομικά ζητήματα που υπήρχαν έτσι κι αλλιώς εκεί και που πάντοτε δημιουργούν θέματα από τις πλημμύρες».

«Δεν νομίζω ότι μπορεί να αμφισβητήσει κανείς καλόπιστα, παρακολουθώντας τις συγκεκριμένες δράσεις που εξελίσσονται καθημερινά στις περιοχές που έχουν γίνει φυσικές καταστροφές, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού. Αυτό αφορά και την αποζημίωση των πολιτών. Στην Εύβοια, στην Κρήτη μετά τον σεισμό, παντού, έγιναν πολύ γρήγορες κινήσεις αποκατάστασης των φυσικών καταστροφών», σχολίασε.

«Έχουμε πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική»
Αναφορικά με τη ρητορική της Τουρκίας ο κ.Οικονόμου επανέλαβε ότι δείχνοντας πόσο ενοχλήθηκε καταδεικνύει πόσο σημαντική είναι η συμφωνία με τη Γαλλία ενώ αύριο ανανεώνεται και η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ στην οποία προστίθεται και τοποθεσία στον Έβρο, αλλά και στα νησιά, «ενισχύοντας τη δυνατότητα επιρροής μας στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Έχουμε μια πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική, ενεργοποιημένη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, στους διεθνείς οργανισμούς, με τους παγκόσμιους ισχυρούς παίκτες, με τους ισχυρούς παίκτες της περιοχής μας, με ισχυρές διμερείς επαφές. Έχουμε μια αποτρεπτική πολιτική η οποία συνεχώς ενισχύεται και έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά της. Είμαστε σε εγρήγορση, τα αντανακλαστικά μας είναι πάντοτε έτοιμα να αναπτυχθούν, αν και όποτε χρειαστεί, για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα