Γ. Οικονόμου: Να απαντήσει ο Αλ. Τσίπρας σε συγκεκριμένα ερωτήματα, μετά τις αποκαλύψεις στο ειδικό δικαστήριο

Σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης σε ΣΥΡΙΖΑ και Αλ. Τσίπρα. Στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα η ρύθμιση για το “μπλόκο” στο κόμμα Κασιδιάρη.

Συγκεκριμένα ερωτήματα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για όσα έρχονται στο φως στο ειδικό δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016 και τους χειρισμούς του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά, απευθύνει η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της, Γιάννη Οικονόμου. Παράλληλα, την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή η διάταξη που μπλοκάρει την κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές, με την κυβέρνηση να επισημαίνει, σε όλους τους τόνους, ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

“Είναι μία ρύθμιση απόλυτα αυτονόητη και η κυβέρνηση, όπως έχει κάνει από το Νοέμβριο που έχει αποστείλει στα κόμματα τη ρύθμιση για τη διατύπωση γνώμης, θα επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση. Είναι ένα πεδίο που δεν χρειάζεται να υπάρχουν διαφωνίες και διάφορες. Είναι αυτονόητη η συμφωνία όλων ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που δίνει το Σύνταγμα, για να αποκλείσουμε φασίστες και εγκληματίες από το να μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι είτε μεμονωμένα, είτε ως κόμματα…Μέχρι τελευταία στιγμή θα επιδιώξουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση…”, τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Στο μέτωπο του ειδικού δικαστηρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για “εκκωφαντική σιωπή” του κ. Τσίπρα για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

“Είχαμε την ιστορία με τις σακούλες για χρήματα στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζω με ένορκη κατάθεση χωρίς κουκούλα στο ειδικό δικαστήριο. Και έχουμε και αυτό το φερόμενο sms του κ. Παππά, από το οποίο προκύπτει ποια ήταν ακριβώς η εικόνα και η φιλοσοφία της προηγούμενης κυβέρνησης, ενόψει αδειοδότησης καναλιών για την ανεξαρτησία των μέσων…Φαίνεται να υπαγορεύει την επιθυμητή μετοχική σύνθεση ενός καναλιού”, σημείωσε. “Πρώτα από όλα αυτός ο Α2 είναι πρόσωπο που συνδέεται και με την διακίνηση χρημάτων με σακούλες στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ; Είναι μία απάντηση που την οφείλει ο κ. Τσίπρας στην ελληνική κοινωνία…Εκτός από αυτό υπήρχαν και άλλες υποδείξεις προς κανάλια που ήθελαν να πάρουν άδεια για το πώς θα διαμορφωθεί η μετοχική τους σύνθεση; Τρίτον, αυτός είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται την ανεξαρτησία των μέσων και τέταρτον επειδή συχνά διάφοροι επικαλούνται κάποιες εκθέσεις για τον βαθμό της ελευθερίας των μέσων και της ανεξαρτησίας των μέσων στη χώρα μας και τις αξιοποιούν και τις κάνουν και σημαία θα έχουν την καλοσύνη να ενημερώσουν διάφορες οργανώσεις για τον τρόπο με τον οποίο οργάνωναν ή επιθυμούσαν τη μετοχική σύνθεση των καναλιών κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης τους;”, ήταν τα ερωτήματα που απηύθυνε ο κ. Οικονόμου στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα