Γ. Οικονόμου: Μένουμε στα μέτρα που είμαστε – Μόνο υγειονομικά τα κριτήρια για εισαγωγή στη ΜΕΘ

«Δεν εξετάζουμε αυτή τη στιγμή καινούρια μέτρα. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας» δήλωσε, μέσω «ΣΚΑΪ», την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως ««εάν χρειαστεί να κάνουμε οτιδήποτε άλλο, εδώ είμαστε να το δούμε. Παρόλα αυτά μένουμε σε αυτά που είμαστε».

Κατά τον υφυπουργό, η κυβέρνηση έχει «ένα πλαίσιο με βάση το οποίο δουλεύουμε. Είμαστε ικανοποιημένοι από τους ρυθμούς αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης. Αποδίδει και η γενναία απόφαση του πρωθυπουργού για την υποχρεωτικότητα στους 60 και άνω». Όπως σημείωσε, είναι πλέον πάνω από 70.000 οι πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας, που, μέσα σε κάτι παραπάνω από μία εβδομάδα, «ενώ ήταν απροστάτευτοι όλο το προηγούμενο διάστημα, έσπευσαν να αξιοποιήσουν το εμβόλιο». Πηγαίνει πάρα πολύ καλά, είπε, και η αναμνηστική δόση, καθώς πάνω από 1.800.000 πολίτες την έχουν κάνει την αναμνηστική δόση.

Κατά τον κ. Οικονόμου, οι εμβολιασμοί εξελίσσονται ικανοποιητικά, η κυβέρνηση έχει ένα πλαίσιο ελέγχου της αγοράς. «Από εκεί και πέρα, οφείλουμε να είμαστε ευαισθητοποιημένοι και σε εγρήγορση. Ο κορωνοϊός είναι εδώ. Έχουμε συστήσει σε όλο τον πληθυσμό να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που δίνουμε για ένα δωρεάν self-test, έτσι ώστε να ελέγχει την επιδημιολογική του κατάσταση και για να προστατευθεί και για να μη μεταδίδει άθελά του τον ιό στην κοινότητα.

Παρακολουθούμε την εξέλιξη της κατάστασης. Δίνουμε καθημερινά τη μάχη στο Ε.Σ.Υ., γιατί εκεί γίνεται η μεγάλη προσπάθεια. Ακολουθούμε από τον Σεπτέμβριο μια δύσκολη και εξισορροπητική στρατηγική. Όλα τα μέτρα, όλες οι ενέργειές μας από τότε μέχρι σήμερα έχουν αυτό το σκοπό: οικονομία, κοινωνία και εκπαίδευση ανοιχτές και, ταυτόχρονα, μάχη για τον περιορισμό της διασποράς και στήριξη του Ε.Σ.Υ.» σημείωσε.

«Στο Ε.Σ.Υ. η πολύ μεγάλη μάχη»
«Η δράση μας είναι προσηλωμένη και στη στήριξη του Ε.Σ.Υ.» υπογράμμισε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό. «Έχουμε προσθέσει κλίνες στο Σύστημα, έχουμε βάλει τον ιδιωτικό τομέα να υποστηρίζει το Ε.Σ.Υ., έχουμε προχωρήσει σε επιτάξεις γιατρών. Κάνουμε ό,τι χρειάζεται ανά πάσα στιγμή. Προφανώς, εκεί γίνεται η πολύ μεγάλη μάχη» ανέφερε.

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε πως αν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία ότι γίνονται διακρίσεις για κρεβάτια στις Μ.Ε.Θ., αυτά τα στοιχεία πρέπει να καταγγελθούν «και να διερευνηθούν χωρίς αμφιβολία. Είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικοί οι λόγοι με τους οποίους οι συμπολίτες μας που διασωληνώνονται πηγαίνουν στα κρεβάτια των Μ.Ε.Θ.. Γίνεται μια πάρα πολύ μεγάλη μάχη στο Σύστημα για να σώσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε. Είναι αδιαπραγμάτευτη θέση για την κυβέρνηση ότι τα κριτήρια για εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικά. Δεν χωράει οτιδήποτε άλλο εκεί» τόνισε.

«Πολιτική δυναμικής και δίκαιης ανάπτυξης»
Η οικονομία πάει πολύ καλά και αυτό, αυτό δεν γίνεται εν κενώ, είπε στην ίδια συνέντευξη ο Γιάννης Οικονόμου. «Γίνεται γιατί εφαρμόσαμε μια σώφρονα και λελογισμένη πολιτική όλο το προηγούμενο διάστημα. Η οικονομία αντέχει στην πανδημία. Αντέχει γιατί η κυβέρνηση τη στήριξε, στήριξε την αγορά. Αντέχει γιατί οι μεταρρυθμίσεις μας προσελκύουν επενδύσεις, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίες. Θυμίζω ότι η καλοπροαίρετη αγωνία, αλλά και οι κακεντρεχείς προβλέψεις ότι θα ακολουθήσει τσουνάμι λουκέτων και απολύσεων μετά την πανδημία, δεν έχουν επιβεβαιωθεί» δήλωσε.

«Ο κ. Τσίπρας είχε την κακή συνήθεια ό,τι έδινε από τη μία τσέπη, να το παίρνει πολλαπλάσια από την άλλη, με φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, πολιτικές που λεηλατούσαν το εισόδημα των συνταξιούχων, ολόκληρης της μεσαίας τάξης» υποστήριξε.

«Ακολουθούμε μια πολιτική δυναμικής ανάπτυξης, η οποία δίνει μέρισμα στους πολίτες που δεν τους τα παίρνει από την άλλη τσέπη. Δημιουργεί στέρεες βάσεις, έτσι ώστε να έχουν όλοι μερίδιο σε αυτή την προκοπή και ευημερία» σημείωσε.

Σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, «αυτή τη θεωρία της αντιπολίτευσης περί “προαιρετικής υποχρεωτικότητας”», σημείωσε πως «έχει πολύ ενδιαφέρον να τη συζητήσει κανείς, όταν με το καλό περάσει η κρίση. Γιατί η κυβέρνηση, σε αντίθεση με την αντιπολίτευση, δεν έχει την πολυτέλεια ούτε ευχολόγια να διατυπώνει, ούτε διαπιστώσεις να κάνει, ούτε σουρεαλιστικές προσεγγίσεις τέτοιου τύπου να επεξεργάζεται» είπε και συμπλήρωσε:

«Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να παίρνει αποφάσεις, να κάνει πράξεις. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, να κάνει ό,τι απαιτείται, έτσι ώστε να ανασχέσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού, να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους μπορούμε και το βασικό μας όπλο γι’ αυτό, είναι η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης.

Παίρνουμε γενναίες αποφάσεις που έχουν κόστος. Δεν προσεγγίζουμε την πανδημία μέσα από όρους πολιτικού κόστους, αλλά μέσα από όρους αποτελεσματικότητας για την προστασία της κοινωνίας και του δημόσιου συμφέροντος. Αυτή είναι η διαφορά μας» δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα