Γ. Οικονόμου: Η γενιά του Πολυτεχνείου άνοιξε το δρόμο της δημοκρατίας

«Η γενιά του Πολυτεχνείου άνοιξε το δρόμο της δημοκρατίας στη χώρα μας» ήταν το μήνυμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, για την 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, συμπληρώνοντας:

«Πλήρωσαν βαρύ τίμημα αίματος, πόνου και διώξεων. Οι αγώνες τους κι οι θυσίες τους έγιναν το θεμέλιο της δημοκρατικής και φιλελεύθερης Ελλάδας της μεταπολίτευσης. Η δημοκρατία είναι πολίτευμα της ευθύνης και χρειάζεται αδιάκοπος και ασυμβίβαστος αγώνας για την προάσπισή της, απέναντι σε όσους την επιβουλεύονται και τη διαβάλλουν».

ΕΛ.ΑΣ.: Κάμερες στις στολές των αστυνομικών ενόψει Πολυτεχνείου
Την ίδια ώρα, σε επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομία ενόψει της 50ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τα μέτρα ασφαλείας που έχει πάρει η ΕΛ.ΑΣ. για να αποφευχθούν πιθανά έκτροπα στην Αθήνα θα είναι δρακόντεια.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία σήμερα οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες θα φέρουν στον εξοπλισμό τους φορητές κάμερες κατά τη διάρκεια υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γ.Α.Δ.Α.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ήδη βρίσκονται από σήμερα επί ποδός στην Αθήνα λόγω του Πολυτεχνείου, περίπου 5.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας. Από αυτούς οι 1.300 ανήκουν στις 64 διμοιρίες των ΜΑΤ που θα διατεθούν, ενώ ελικόπτερα και drones θα δίνουν την εικόνα από αέρος προκειμένου να κατευθύνουν της επίγειες δυνάμεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα