Γ. Οικονόμου για υποκλοπές: Κατασκοπευτικές ιστορίες που απέχουν από τα προβλήματα της κοινωνίας

Σχετικά με τα χθεσινά δημοσιεύματα του Βήματος και του Documento, ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Είναι έργο και υποχρέωση της Δικαιοσύνης να αξιολογήσει όλες τις πληροφορίες και τα στοιχεία και να προχωρήσει στην άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ασχολείται με φήμες, ιστορίες κατασκόπων και μυθιστορήματα. Όποιος έχει στοιχεία, να απευθύνεται στη Δικαιοσύνη. Από ένα σημείο και μετά καταντά περίεργο να ασχολείται κανείς με κατασκοπευτικές ιστορίες και θρίλερ, που απέχουν πολύ από τη σοβαρότητα και την ένταση των προβλημάτων της κοινωνίας».

Ειδικά για την εμπλοκή του Κυριάκου Πιερρακάκη και την διάσωση των μελών της οικογένειας του στο Μάτι λόγω κακόβουλου λογισμικού, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για «προφανείς αθλιότητες. Όλα αυτά που δεν αντέχουν σοβαρή κριτική και απάντηση. Γίνεται μια εκτεταμένη προσπάθεια διαφόρων να συσχετίσουν την ιστορία στο Μάτι με ιστορίες κατασκοπευτικές».

Σχετικά με την πρόταση Ανδρουλάκη για την ανάγκη πρωτοβουλίας της Βουλής για έλεγχο των κινητών όλων των βουλευτών και των συνεργατών τους, απάντησε ότι η πρόταση έχει απευθυνθεί στη Βουλή, ωστόσο η Κυβέρνηση «με την επάρκεια στο νομοσχέδιο που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, δίνει απάντηση στο θέμα αυτό… Άπαντες συμφωνούν ότι πρόκειται για ρυθμίσεις που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, η διαβούλευση δεν είναι προσχηματική, όλες οι προτάσεις θα αξιολογηθούν και με την τελική κατάθεση και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα αναδειχθεί το ορθό».

Ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στον εκλογικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, ενώ για την έξωση της δημοσιογράφου, Ιωάννας Κολοβού, εξαιτίας πλειστηριασμού της οικίας της για χρέος 15.000 ευρώ, σημείωσε: «Προφανώς μας προβληματίζει και είναι εκτός της φιλοσοφίας της πολιτικής που ασκούμε αυτό το περιστατικό. Επιφυλάσσομαι μόνο επειδή δεν γνωρίζω σε βάθος τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης υπόθεσης… Έχουμε δημιουργήσει ένα πολυεπίπεδο πλαίσιο για το ιδιωτικό χρέος των πολιτών, που παρέχει μια σειρά από δυνατότητες στους ευάλωτους κυρίως πολίτες για να μην χάσουν την πρώτη τους κατοικία. Το πλαίσιο αυτό έχει ως στόχο την τήρηση της νομιμότητας, την εξάντληση κάθε περιθωρίου προστασίας των ευάλωτων και την αποτροπή του να γλιτώνουν τις υποχρεώσεις τους οι στρατηγικοί κακοπληρωτές».

Για τους τουρκικούς βομβαρδισμούς στη Συρία και το συσχετισμό τους με την Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει φροντίσει ώστε η εξωτερική μας και η αμυντική μας πολιτική να είναι τέτοιες που να θωρακίζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τα εθνικά μας συμφέροντα. Είμαστε μια χώρα με αυτοπεποίθηση και ισχυρές συμμαχίες, μια χώρα που κανείς δεν μπορεί να απειλήσει και να εκβιάσει».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα