Γ. Οικονόμου για πληθωρισμό: Δεν θα αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο

Η κυβέρνηση «δεν θα αφήσει κάνεναν απροστάτευτο» έναντι του συνεχιζόμενου κύματος ακρίβειας διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κληθείς να σχολιάσει τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που έδειξαν άνοδο του πληθωρισμού στο 5,1% τον Δεκέμβριο.

«Η αύξηση του πληθωριμού είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που επηρεάζει και την οικιακή οικονομία. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις συνέπειες των ανατιμήσεων» σχολίασε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Υπενθύμισε παράλληλα πως «η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα έχει σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας, διαθέτοντας από τον Σεπτέμβριο 1,3 δισ. για την στήριξη των νοικοκυριών έναντι των ανατιμήσεων στην ενέργεια και 400 εκατ. τον Ιανουάριο για την ανακούφιση νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών.

Παράλληλα, πρόσθεσε, η κυβερνητική πολιτική στοχεύει «στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος» σημειώνοντας ότι «θα πάμε σε δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022» ενώ λαμβάνονται μέτρα και για τη σωστή λειτουργία της αγοράς.

«Δεν θα αφησουμε κανέναν απροστάτευτο, αλλά και δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας και την αναπτυξιακή της διάσταση» επισήμανε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα