Γ. Μπουρνούς: Μόνη λύση για τη Λέσβο η άμεση και μαζική αποσυμφόρηση

Μόνη λύση για τη Λέσβο είναι η άμεση και μαζική αποσυμφόρηση του νησιού από πρόσφυγες και μετανάστες και η εναντίωση στην αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης που σχεδιάζει την ίδρυση νέας δομής στο νησί, τόνισαν όλες οι πλευρές κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή μεταξύ του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπουρνού και αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής.

«Η αποσυμφόρηση θα είναι τόσο προς όφελος των συντοπιτών μου όσο και των εξαθλιωμένων προσφύγων» υπογράμμισε ο βουλευτής Λέσβου και πρότεινε ως πρώτο βήμα άμεσης αποσυμφόρησης, τη μεταφορά 4.000 ατόμων, οι 3.500 που έχουν λάβει άρση γεωγραφικού περιορισμού και οι 500 που έχουν μπει σε καθεστώς ευαλωτότητας και συμπλήρωσε πως απαιτούνται προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να επιταχυνθεί σημαντικά η εξέταση των αιτήσεων ασύλου.

Ο κ. Μπουρνούς επεσήμανε την επιτυχία και τη μαζικότητα που είχε η πρόσφατη κινητοποίηση των κατοίκων έξω από τη Βουλή που ήρθε ως απάντηση του προσχηματικού διαλόγου της κυβέρνησης με τους νησιώτες και των αυταρχικών μέτρων της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και των επιτάξεων.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη για αγώνα σε θεσμικό και νομικό επίπεδο και στη συνέχιση των κινητοποιήσεων ενάντια στα αυταρχικά και αδιέξοδα σχέδια της κυβέρνησης.

Η αντιπροσωπεία των Λεσβιακών Συλλόγων αποτελούνταν από τον πρόεδρο της ΟΛΣΑ, Νεκτάριο Βακάλη, την Χρύσα Καλλονιάτου (Στύψη), τον Γιώργο Ευαγγέλου και τον Γιάννη Κραντίνο (Συκαμιά), τον Σταύρο Παρασκευά (Βρίσα), τον Παναγιώτη Βαμβουρέλλη (Αγιάσος) τον Παρασκευά Σαμαρά (Πλωμάρι) και τον Λευτέρη Καπετανά (Νάπη).

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα