Γ. Μπαλάφας: Πρώτη προτεραιότητά μας είναι το κοινωνικό κράτος

Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών, μιλώντας, σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky και τον δημοσιογράφο Νίκο Χιδίρογλου, τόνισε, μεταξύ άλλων :

Για την κριτική για προσλήψεις παραμονές εκλογών

Πρόσφατα επισκέφθηκα τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, στον Δήμο Καλλιθέας. Συζητώντας μαζί τους, διαπίστωσα πως ένα από τα κύρια προβλήματα που τους απασχολεί, πέρα από να αποφευχθούν οι ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας -για τις οποίες έχουμε δεσμευθεί κατηγορηματικά πως δεν επιτρέψουμε να γίνουν- είναι η υποστελέχωση. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που αναγνώρισε και η ΚΕΔΕ για αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία 8.500 προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, μιας διαδικασίας αντικειμενικής, που δεν έχει να κάνει με την προεκλογική περίοδο. Αυτές άλλωστε είναι συνήθεις πρακτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όταν στις παραμονές των εκλογών έκαναν τόσες προσλήψεις που οι εργαζόμενοι δεν είχαν καρέκλες για να καθίσουν. Για να μην πούμε και για την πρόταση κ. Μητσοτάκη που προβλέπει να γίνεται μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, η οποία αν εφαρμοζόταν θα διέλυε τον δημόσιο τομέα.

Για τις διαφορές στον προγραμματικό λόγο ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Πρώτη προτεραιότητα μας είναι το κοινωνικό κράτος. Σκοπός μας είναι δημιουργήσουμε όρους ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, να προασπίζουμε τα κοινωνικά δικαιώματα και συμφέροντα των πολλών, των αδύναμων, των λαϊκών στρωμάτων και όσων βρίσκονται στην ανάγκη και όχι τα συμφέροντα μιας ελίτ που είναι στο επίκεντρο του προγράμματος της ΝΔ. Άλλη εξίσου σημαντική μας διαφορά είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την ενίσχυση της Δημοκρατίας και την απομόνωση κάθε ακροδεξιού στοιχείου. Στον αντίποδα βρίσκεται η ΝΔ που -χωρίς να είναι ακροδεξιό κόμμα- υιοθετεί πολλές φορές την ατζέντα της ακροδεξιάς γιατί θεωρεί ότι από εκεί θα κερδίσει ψήφους.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών

Στο μείζον ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών, που ήταν η ονομασία της γειτονικής μας χώρας, δεν κάναμε τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από το να ακολουθήσουμε την εθνική γραμμή των τελευταίων 10-15 ετών. Τουλάχιστον από το 2008 επί πρωθυπουργίας του κ. Κώστα Καραμανλή και υπουργού εξωτερικών της κ. Μπακογιάννη, η θέση της Ελλάδας ήταν σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Επομένως δεν πρωτοτυπήσαμε αλλά συνεχίσαμε, χωρίς όμως καιροσκοπισμούς και λαϊκισμούς, τη γραμμή που είχε ήδη χαραχτεί. Η συμφωνία αυτή είναι πολύ σημαντική καθώς βάζει φρένο στην πορεία ενός τουρκικού επεκτατισμού στα βόρεια σύνορα μας, ενώ επιπρόσθετα μπήκε τέλος σε όλον τον αλυτρωτισμό που καλλιεργείτο για χρόνια σε αυτή τη χώρα. Κατά τα άλλα, αυτό που παρατηρείται είναι καταστροφολογία και αντιπολίτευση χωρίς ουσία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα