Γ. Μπαλάφας: Προσπάθεια αποπροσανατολισμού μέσω της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας

«Είναι κοινός τόπος ότι η ανακοίνωση της κα. Σακελλαροπούλου έχει χαρακτηριστικά επίσπευσης προκειμένου να αποπροσανατολίσει την συζήτηση από βασικά ατοπήματα της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης (Λιβυκό) και από το φιάσκο του Υπουργείου Μετανάστευσης.» Τα παραπάνω τόνισε ο Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ειδικότερα ο βουλευτής αναφορικά με την ανακοίνωση από τον κ. Μητσοτάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας της κας. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, ανέφερε ότι «σε αντίθεση με τον τρόπο λειτουργίας της ΝΔ ως αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αντιμετωπίσουμε την πρόταση για την προεδρία της Δημοκρατίας, του κορυφαίου θεσμού της χώρας μας, με θεσμική υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Η πρόταση της κας. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου που ακούστηκε χθες θα συζητηθεί άμεσα στα όργανα του κόμματος και θα ληφθεί μία συλλογική απόφαση.

Πρέπει να θυμίσω, όμως, ότι κατά την τελευταία διαδικασία επιλογής προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου προτείναμε την κα. Σακελλαροπούλου, αποδείξαμε για άλλη μια φορά ότι σαν κυβέρνηση ποτέ δεν λειτουργήσαμε με την λογική της εξυπηρέτησης κομματικών φίλων, αλλά με υπευθυνότητα. Οι επιλογές μας, δηλαδή, δεν είχαν στενά κομματικά χαρακτηριστικά. Την ίδια υπεύθυνη στάση έχουμε επιδείξει και από τον ρόλο της αντιπολίτευσης και αυτό θα πράξουμε και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Συμπληρώνουμε ότι είναι κοινός τόπος ότι η ανακοίνωση της κα. Σακελλαροπούλου έχει χαρακτηριστικά επίσπευσης προκειμένου να αποπροσανατολίσει την συζήτηση από βασικά ατοπήματα της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης (Λιβυκό) και από το φιάσκο του Υπουργείου Μετανάστευσης.»

Ο Γ. Μπαλάφας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απουσία της Ελλάδας από την σύσκεψη του Βερολίνου και την επανίδρυση Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Πιο συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι «βλέπουμε μια συνολική αλλαγή στο σχεδιασμό της κυβέρνησης. Μέχρι χθες γνωρίζαμε ότι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα διεξαγόταν μετά την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου. Βάσιμα, όμως, μπορεί να υποθέσει κανείς ότι υπήρξε επίσπευση της διαδικασίας που συνδυάζεται με το “στρίμωγμα” της κυβέρνησης λόγω της απουσίας στην σύσκεψη του Βερολίνου, αλλά και των προβλημάτων του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Σε αντίθεση με την αντίστοιχη σύσκεψη στο Παλέρμο της Ιταλίας το 2018, όπου ο Τσίπρας βρέθηκε στο τραπέζι των συζητήσεων, σήμερα με επιμονή του Ερντογάν απουσιάζει. Αυτό δεν δείχνει απομόνωση της Τουρκίας και ανάδειξη της θέσης της Ελλάδας σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως θέλει να παρουσιάζει ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον, η επανίδρυση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αποδεικνύει την προχειρότητα στην αντιμετώπιση του ζητήματος από πλευράς της κυβέρνησης. Η κατάργηση του υπουργείου τον Ιούλιο του 2019, εν μία νυκτί, δείχνει σαν η κυβέρνηση να πίστευε ότι καταργώντας το υπουργείου καταργείται και το πρόβλημα. Όλα αυτά οδήγησαν την κυβέρνηση σε μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού μέσω της εκλογής του Προέδρου.»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα