Γ. Μπαλάφας: Να τερματιστεί άμεσα ο πόλεμος – Να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι αντιμαχόμενες πλευρές

«Οι διαφορές πρέπει να λυθούν μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος και αυτό είναι και το εθνικό μας συμφέρον», σημείωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Γ. Μπαλάφας, βουλευτής Ν. Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Γ. Μπαλάφας, βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τόνισε:

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο πόλεμος πρέπει να τερματιστεί άμεσα και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι αντιμαχόμενες πλευρές. Οι διαφορές πρέπει να λυθούν μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος και αυτό είναι και το εθνικό μας συμφέρον. Μεσολαβήσεις αρχηγών άλλων κρατών που κινούνται στην κατεύθυνση παύσης των εχθροπραξιών, όπως για παράδειγμα η πρωτοβουλία για συνάντηση των υπουργών εξωτερικών Ρωσίας – Ουκρανίας στην Αττάλεια, δημιουργούν αισιοδοξία, παρά τη συνέχιση της εισβολής.

Για τη στάση της χώρας μας

Σχετικά με τη στάση της χώρας μας, πρέπει, καταρχήν, να σημειώσω ότι δεν έπρεπε να υπάρχει καμία στρατιωτική εμπλοκή. Η εν κρυπτώ αποστολή πολεμικού υλικού και, μάλιστα του συγκεκριμένου υλικού, με απόφαση του κ. Μητσοτάκη χωρίς τη συμμετοχή του υπουργού εξωτερικών κ. Δένδια και του ΚΥΣΕΑ δημιουργεί κινδύνους για τη χώρα μας. Μάλιστα, ακούγεται και για νέες αποστολές.

Επίσης, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιηθεί η αμερικανο-νατοϊκή βάση στην Αλεξανδρούπολη. Η χώρα μας πρέπει να είναι πυλώνας ειρήνης και συνεννόησης και όχι προκεχωρημένο φυλάκιο, ούτε της Δύσης ούτε της Ανατολής.

Για τις οικονομικές επιπτώσεις

Παρόλο που οι οικονομικές επιπτώσεις λόγω του πολέμου επηρεάζουν όλες τις χώρες, εμείς τις ζούμε με ιδιαίτερη ένταση εξαιτίας των πολιτικών που έχουν υλοποιηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα και εξακολουθούν να εφαρμόζονται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για παράδειγμα, η βίαιη απολιγνιτοποίηση που ενίσχυσε υπερβολικά τη συμμετοχή του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μείγμα και το ξεπούλημα της ΔΕΗ που μας στέρησαν τη δυνατότητα παρέμβασης και ελέγχου.

Και αυτή τη στιγμή ξεπουλάνε τη ΛΑΡΚΟ, όταν το νικέλιο έφτασε στην τιμή των 100.000 δολαρίων ανά τόνο. Παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι αν αυτές οι τιμές διατηρηθούν για 1 χρόνο η ΛΑΡΚΟ μπορεί να αποπληρώσει το σύνολο των χρεών της. Προς τι η επιμονή;

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα