Γ. Μπαλάφας: Να σοβαρευτεί η κυβέρνηση χαράζοντας στρατηγική για εθνικά θέματα και υγεία

«Το κείμενο συμπερασμάτων της ΕΕ είναι ένα ευχολόγιο» είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε συνέντευξη του καλώντας τη κυβέρνηση να σοβαρευτεί

Συνέντευξη έδωσε ο Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία του Νοτίου Τομέα Αθηνών, στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 όπου σχολίασε κρίσιμα ζητήματα επικαιρότητας για τις εξελίξεις στη πρόσφατη σύνοδο κορυφής αλλά και το θέμα των self tests επισήμανε:

Για τη Σύνοδο Κορυφής και τα ελληνοτουρκικά

Το κείμενο συμπερασμάτων της ΕΕ είναι ένα ευχολόγιο. Με δεδομένη τη διαχρονική επιθετικότητα της Τουρκίας δεν υπάρχει, ούτε καν υπαινικτικά, κανένα μέτρο πίεσης προς τον Ερντογάν. Παραπέμπεται η όποια συζήτηση για τα όποια μέτρα τον Ιούνιο. Αυτή τη στιγμή, όμως, δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο. Δεν υπάρχει καμία αναφορά ούτε καν σε ένα μηχανισμό που θα ενεργοποιήσει κυρώσεις σε περίπτωση επανάληψης των προκλητικών και επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας.

Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τις θριαμβολογίες και να προχωρήσει σε τρία βασικά βήματα. Πρώτον, συγκροτημένη εθνική στρατηγική με μέτρα και πολιτική απέναντι στην Τουρκία που θα προστατεύει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεύτερον, να συνεχιστούν οι διερευνητικές και να πάμε στη Χάγη για το μοναδικό ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ σε περίπτωση διαφωνίας. Και, τρίτον, σε σχέση με το κυπριακό. Πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο ότι η ΕΕ πρέπει να στηρίξει μια λύση επανένωσης στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.
Για την πανδημία και τα self test

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όλη η αντιπολίτευση και η επιστημονική κοινότητα εδώ και ένα χρόνο ζητάμε να γίνονται συνταγογραφούμενα και δωρεάν τεστ, σε μία προσπάθεια ελέγχου της διασποράς του ιού. Η κυβέρνηση έκανε πως δεν άκουγε και αδιαφορούσε. Σήμερα, που έχουμε φτάσει σε μια απελπιστική -δυστυχώς- κατάσταση η κυβέρνηση “θυμήθηκε” τα self test. Όχι όμως τα μοριακά και rapid τεστ που θα γίνονται σε στοχευμένους μαζικούς χώρους που χρήζουν ελέγχου, αλλά μιλάει για μια αυτοεξέταση, τα self test, την οποία θα κάνουν οι πολίτες στο σπίτι τους, Όλοι οι έγκυροι επιστημονικοί φορείς έχουν αντιρρήσεις και επιφυλάξεις, τονίζοντας ότι τα τεστ αυτά δεν είναι αξιόπιστα και δεν πρέπει να αντικαθιστούν τα μοριακά και τα rapid test, αλλά να λειτουργούν συμπληρωματικά. Ως αρνητικά, επίσης, στα self test αναφέρονται η αδυναμία υποχρεωτικής καταγραφής και το προαιρετικό της ενημέρωσης των αποτελεσμάτων τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα