Γ. Μπαλάφας: Η κυβέρνηση να εφαρμόσει αυτά που η ίδια ψήφισε και να μην εμμένει στην αδιάλλακτη στάση της

«Αυτό που σήμερα συζητείται δεν είναι η υπεράσπιση ή όχι των εγκληματικών ενεργειών του Κουφοντίνα, αλλά εάν λειτουργεί στην Ελλάδα το κράτος δικαίου», τόνισε ο Γ. Μπαλάφας, βουλευτής Ν. Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό

Συνέντευξη έδωσε ο Γ. Μπαλάφας, βουλευτής Ν. Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA (στoυς δημοσιογράφους Ι.  Χασαπόπουλο και Α. Βούλγαρη), όπου αναφέρθηκε στην απεργία πείνας του Κουφοντίνα και τη στάση της κυβέρνησης.

Αναλυτικά, επεσήμανε:

Η Αριστερά έχει υποστεί τρομερές θυσίες για την δημοκρατία σε αυτό το τόπο. Για εμάς, ανέκαθεν, η βία, η τρομοκρατία και οι εγκληματικές πράξεις του Κουφοντίνα και των ομοίων του είναι καταδικαστέες από την πρώτη στιγμή. Εξάλλου, η στάση του και οι ενέργειές τους, τελικά, στρέφονται ενάντια και στην Αριστερά.  Αυτό που σήμερα συζητείται δεν είναι η υπεράσπιση ή όχι των εγκληματικών ενεργειών του Κουφοντίνα, αλλά εάν λειτουργεί στην Ελλάδα το κράτος δικαίου.

Είναι προφανές ότι η φράση του Θ. Δρίτσα ήταν ατυχής. Η κυβέρνηση στην υπόθεση Κουφοντίνα είναι πλήρως απομονωμένη. Όλη η αντιπολίτευση, κορυφαία στελέχη της ΝΔ (Ντ. Μπακογιάννη, Κ. Τζαβάρας, Γ. Κουμουτσάκος), νομικοί, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, η Ένωση Εισαγγελέων και Δικαστών επιμένουν ότι το κράτος δικαίου έχει εφαρμογή για όλους, όχι à la carte. Σήμερα ο συνταγματολόγος του Πανεπιστημίου Αθηνών και στέλεχος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» κ. Σ. Βλαχόπουλος μίλησε για το ζήτημα αυτό λέγοντας «..ανάμεσα στον εκβιασμό και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής βάζω πρώτα την ανθρώπινη ζωή..»

Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει το νόμο 4760/2020 που η ίδια ψήφισε και να μην εμμένει στην αδιάλλακτη στάση της. Διερωτώμαι ένα κάποιοι θέλουν νεκρό τον Κουφοντίνα. Ελπίζω την τελευταία στιγμή να επικρατήσει η λογική του κράτους δικαίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα