Γ.Μπαλάφας: Η ανακοίνωση της Κομισιόν δικαιώνει απόλυτα τις προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

«Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μαζί με τα στοιχεία που την συνοδεύουν, δικαιώνει απόλυτα τις προσπάθειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία -μιλάει για «μεγάλη πρόοδο» και ταυτόχρονα καταρρίπτει το αφήγημα της ΝΔ για δήθεν καταστροφική οικονομική πολιτική και για 4ο μνημόνιο», τονίζει ο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας.

Ο ίδιος μιλώντας στο «Θέμα 104,6» με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τη σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, μίλησε για τη μείωση της ανεργίας κατά 10% στα χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (17,6% τον Απρίλιο του 2019). Την επιστροφή στις αγορές. Την καλή δημοσιονομική κατάσταση (δημόσια ταμεία γεμάτα). Τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, που αναφέρει η ίιδα ανακοίνωση.

«Να τονίσουμε, επίσης, ότι, αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνια, η κυβέρνησή μας προχώρησε στην αύξηση του κατώτατου μισθού, την ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων και γενικά, σε μια λελογισμένη επεκτατική πολιτική» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η αντίδραση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην σαφή ανακοίνωση της Κομισιόν ήταν η συνήθης: Διαστρέβλωση της πραγματικότητας ως συνειδητή επιλογή και ως παγιωμένος τρόπος προσέγγισης των πολιτών».

«Από την πλευρά μας, με βάση όλα τα παραπάνω, είμαστε περήφανοι για όσα καταφέραμε, χωρίς να αγνοούμε η να υποτιμάμε ότι όλα τα θετικά επιτεύχθηκαν, πρωτίστως, με τις θυσίες του ελληνικού λαού» σημείωσε ο Γ.Μπαλάφας.

Σχετικά Νέα