Γ. Μπαλάφας: Έντεκα διαγγέλματα ο Μητσοτάκης, για να πείσει μόνο για την ατομική ευθύνη

Σημεία συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β΄3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ (στους δημοσιογράφους Δ. Οικονόμου και Μ. Αναστασοπούλου)

Για τα μέτρα ενάντια στην πανδημία

Η βασική μας έγνοια, ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όσον αφορά την πανδημία έχει σαν σκοπό να προστατεύσει τη ζωή και την υγεία των συνανθρώπων μας.  Υπό αυτή την έννοια κανένα μέτρο δεν αποκλείεται, αλλά αυτό θα πρέπει να είναι απόφαση των ειδικών.

Έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας και αφορούν σε σχέση με τη πρόληψη:

α) εμβολιασμό χωρίς εξαιρέσεις, τόσο στα σώματα ασφαλείας όσο και στις ένοπλες δυνάμεις, β) μαζικά δωρεάν τεστ για όλους, γ) αποσυμφόρηση σε σχολικές αίθουσες και ΜΜΜ.

Έχουμε καταθέσει όμως και προτάσεις που αφορούν την θεραπεία: α) ακύρωση της μείωσης στον προϋπολογισμό του 2022 των δαπανών στην δημόσια υγεία. Συγκεκριμένα αφορά τη μείωση κατά 820 εκατομμύρια της δαπάνης για τη δημόσια υγεία, β) ενίσχυση των νοσοκομείων, που κατά δηλώσεις του ίδιου του προσωπικού έχουν καταρρεύσει. Πρέπει άμεσα να γίνει επίταξη  ιδιωτικών κλινικών και να αξιοποιηθούν τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Τέλος, πρέπει να οικοδομηθεί μία συναίνεση και όχι να καλλιεργείται διχασμός. Αντί όλων αυτών των μέτρων η κυβέρνηση κάνει διαγγέλματα. Έντεκα διαγγέλματα για να πείσει μόνο για την ατομική ευθύνη.

Δεν μπορούμε όμως να μην σχολιάσουμε ότι ακόμα και για τα ανεπαρκή μέτρα που έχουν ληφθεί, σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει χαλαρότητα ως προς την εφαρμογή τους.

Για την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες στο Ευρωκοινοβούλιο για την άρση της πατέντας των εμβολίων για τον κορονοϊό, την οποία δεν ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ

Χθες είχαμε μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη στο Ευρωκοινοβούλιο. Πέρασε τροπολογία για την άρση της αποκλειστικότητας-πατέντας του εμβολίου για τον κορονοϊό από τις φαρμακευτικές εταιρίες, με τις ψήφους της αριστεράς, των σοσιαλιστών και των πρασίνων. Σε ένα φαινόμενο παγκόσμιας εμβέλειας, όπως είναι η πανδημία Covid και με χώρες φτωχές που δεν μπορούν να προμηθευτούν εμβόλια, όπως στη Αφρική, με αποτέλεσμα τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά ανεμβολίαστων,  η άρση της πατέντας δίνει τη δυνατότητα παρασκευής εμβολίων σε επαρκή ποσότητα με τις ίδιες προδιαγραφές. Γεγονός εξαιρετικά σημαντικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την παύση της ανακύκλωσης του ιού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα