Γ. Μπαλάφας: Δεν πρέπει να φοβηθούμε το ρίσκο της διεύρυνσης

Όταν σε μία διαδικασία οι πέντε γίνουν εκατόν πέντε, κάποιος θα έρθει από σκοπιμότητα, κάποια κατάσταση δεν θα είναι ώριμη, αλλά δεν πρέπει με τίποτε, στο όνομα ιδεών και αξιών να πέσει η αυτοπεποίθησή μας, η δυνατότητά μας θετικά να μπορέσουμε να συνυπάρξουμε με τα καινούργια ακροατήρια που ήρθαν κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Όλοι θέλουμε μία αντιστοίχιση του σημερινού αριθμού δραστήριων μελών, που είναι μικρός, με την πολύ μεγάλη πολιτική και εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Μπαλάφας και στο ζήτημα της ανασυγκρότησης και της διεύρυνσης υπάρχει συμφωνία από όλους. Λογικό είναι, συνέχισε, όταν θες να επικοινωνήσεις με νέα ακροατήρια που σε ψήφισαν μία, δύο, τρεις φορές, να έρθουν πιο κοντά και να δεθούν πιο οργανικά μαζί σου, όλοι μαζί να γειωθούμε πολύ περισσότερο κοινωνικά, να συναποφασίζουμε, να συνυπάρχουμε, αυτή η διαδικασία να εμπεριέχει κάποιο ρίσκο, όπως φυσικό είναι και κάποιος να το υπερτονίζει.

Αλλά όταν κάνεις πολιτική, εμπεριέχεται ένα ποσοστό ρίσκου. Πρέπει να το λαμβάνεις υπόψιν και να αποφεύγεις τα αρνητικά που εξ αντικειμένου εμπεριέχονται σε τέτοιες, μεγάλης κλίμακας ενέργειες. Δεν πρέπει να φοβηθούμε να πάρουμε αυτό το ρίσκο, το καλά σχεδιασμένο και υπόψιν ρίσκο, να το αντιμετωπίσουμε, προσέθεσε.

Όταν π.χ. σε μία διαδικασία οι πέντε γίνουν εκατόν πέντε, είναι φυσικό κάποιος να έρθει κοντά από σκοπιμότητα, κάποια κατάσταση να μην είναι ώριμη… αλλά δεν πρέπει με τίποτε, στο όνομα των ιδεών και των αξιών μας που είναι πολύ ισχυρές, να πέσει η αυτοπεποίθησή μας, η δυνατότητά μας θετικά να μπορέσουμε να συνυπάρξουμε με τα καινούργια ακροατήρια που επανειλημμένα έχουν έρθει κοντά μας πολιτικά και εκλογικά τα τελευταία χρόνια, τόνισε ο ίδιος.

Ο κ. Μπαλάφας κατέληξε προσθέτοντας και ότι πρέπει να δούμε πώς θα υλοποιηθεί αυτό, γιατί είναι πραγματικά δύσκολο εγχείρημα, πολύ ενδιαφέρον. Θέλει σχέδιο και βήματα που θα συζητήσουμε και σήμερα, στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Σχετικά Νέα