Γ. Ματζουράνης: Πολιτικό το ζήτημα που εγείρει η αντιπολίτευση

Δεν υπάρχει στο Συνταγματικό Δίκαιο κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης. Ασκεί όλες τις αρμοδιότητές της” ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6 ο γνωστός ποινικολόγος.

“Το ζήτημα που εγείρει η αντιπολίτευση, στο θέμα των αλλαγών στη Δικαιοσύνη, είναι κυρίως πολιτικό”, ξεκαθαρίζει ο Γιάννης Ματζουράνης. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6 και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο σημείωσε ότι “σε αυτό συμβάλλουν ασυνείδητα και κάποιοι νομικοί που έχουν διαφορετικές απόψεις” συμπληρώνοντας “δεν υπάρχει στο Συνταγματικό Δίκαιο, κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης. Ασκεί όλες τις αρμοδιότητες”.

Και έθεσε το εξής ερώτημα: “Ο Τσίπρας μπορεί να μεταβαίνει στο Συμβούλιο της Ευρώπης και να αποφασίζει με τη Μέρκελ για τον προεδρο της Κομισιόν και δεν μπορει να ορίζει τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου; Ποιος εχει μεγαλύτερη σημασία. Τι σημαίνει οτι θα δεσμεύσει τη χωρα για πολλα χρονια, τι δέσμευση μπορει να εχει η δικαστική εξουσία, δηλαδη αν γινει μετα τις 7 Ιουλίου θα δεσμευει η αντιπολίτευση την χωρα. Το επιχείρημα ειναι κατεξοχήν πολιτικό”.

Κατά τον κ. Ματζουράνη “η ΝΔ ειναι απόγονος της ΕΡΕ και έχει εκτός απο λαϊκες ρίζες, κουλτούρα εξουσίας. ‘Ετσι αντιετωπίζει τη Δικαιοσύνη, ως μηχανισμό εξουσίας”.

 

Σχετικά Νέα